04 sept. 2020 | 07:30

Cel mai ușor laptop de gaming, lansat de Lenovo: face minuni la 1,8 kilograme

ACTUALITATE
Cel mai ușor laptop de gaming, lansat de Lenovo: face minuni la 1,8 kilograme

Când spui laptop de gaming, în mod tradițional, te gândești la un sistem greu de ridicat de pe masă. Noul Lenovo Legion Slim 7i face însă parte dintr-o cu totul altă categorie.

În cazul în care cuvântul ”slim” (subțire) din titlu nu era suficient de sugestiv, este suficient să arunci o privire la noul notebook de la Lenovo ca să-ți dai seama că poate fi cu ușurință strecurat într-un ghiozdan. Disponibil începând cu luna octombrie a acestui an, portabilul are un preț de pornire de 1150 de euro, o valoare deloc neglijabilă. Din fericire pentru cei care fac investiția, oferă însă destul de multe la acești bani.

Acest sistem este menit să facă valuri în perioada cadourilor de Crăciun. Lenovo Legion Slim 7i face parte din cea mai recentă serie de portabile de gaming chinezilor. Slim 7i se încadrează în doar 1,86 kilograme, dar ar trebui să facă față celor mai pretențioase jocuri, datorită chipsetului grafic NVIDIA GeForce RTX 2060 Max-Q.

În mod previzibil, pentru o autonomie sporită, are și un IGP intel, iar tranziția între cele două se face prin tehnologia NVIDIA Advanced Optimus. În ceea ce privește tehnologia Max-Q Dynamic Boost, acesta permite transferul în timp real de resurse de la procesor la placa video în activitățile intense, pentru a spori performanța cu până la 10% în anumite jocuri sau aplicații pretențioase.

Lenovo Legion Slim 7i are un acumulator de 71WHr ce promite o autonomie de până la 8 ore și se încărca foarte repede. Un nou sistem de răcire, cu fante de ventilație cu până la 31% mai mari asigură un flux de aer cu până la 115% mai mare către CPU și GPU față de versiunea anterioară a sistemului.

În ceea ce privește configurația hardware, la interior găsești până la un Intel Core i9-HK de generația 10-a, un SSD de până la 2TB și 32GB memorie RAM. Ecranul de 15,6 inci are o rezoluție nativă 4K, o rată de reîmprospătare de 60Hz și o putere luminoasă de 600 de niți. Opțional, poți opta pentru un panou Full HD cu 144Hz. Ambele variante sunt certificate Dolby Vision, iar sistemul audio integrat este certificat Dolby Atmos. Ca măsuri de securitate, laptopul vine cu un senzor de amprentă în spatele butonului de pornire, iar camera poate fi acoperită cu o ”jaluzea” discretă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele