Tehnologia care îi poate ajuta enorm pe diabetici. Totul pornește de la acest gadget

Tehnologia care îi poate ajuta enorm pe diabetici. Totul pornește de la acest gadget

The Food and Drug Administration a aprobat un stilou inteligent pentru insulină. Bigfoot Unity funcționează cu un sistem integrat de monitorizare continuă a glucozei, pentru a oferi recomandări pentru dozele de insulină.

Potrivit Bigfoot Biomedical, este „singurul sistem de acest tip autorizat de FDA, cu alerte de hipoglicemie în timp real” și poate ajuta pacienții să minimizeze riscurile care ar surveni dacă pacienții nu ar monitoriza correct cantitățile de insulină.

Deocamdată, Bigfoot Unity acceptă doar FreeStyle Libre 2 de la Abbott, unul dintre cele două iCGM majore alături de Dexcom. Este conceput pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 1 sau tip 2 care utilizează terapie cu injecție zilnică multiplă (MDI).

Acest dispozitiv măsoară nivelul de insulină și le face viața mai ușoară pacienților cu diabet

Dispozitivul smart conectat afișează doza recomandată, împreună cu valoarea glucozei și valorile pacientului, fără ca acesta să fie nevoit să introducă manual datele glicemiei pe un dispozitiv separat.

FDA a aprobat folosirea aparatului, aprobând utilizarea acestuia de către pacienții cu vârsta de 12 ani și peste. Bigfoot spune că dispozitivul este compatibil cu toate stilourile de insulină de unică folosință rapide și cu acțiune îndelungată din SUA, inclusiv cele de la Eli Lilly and Company, Novo Nordisk și Sanofi.

Bigfoot Unity poate, de asemenea, să le amintească pacienților când au ratat doza obișnuită și să ofere alerte atunci când valoarea glucozei scade sub 55 mg/dL.

Datele și detaliile privind timpul de dozare din iCGM sunt încărcate în cloud atunci când sistemul, care include o aplicație mobilă, are o conexiune WiFi sau de date mobile. Acest lucru ar putea ajuta pacienții să evite să înregistreze manual datele. Furnizorii de servicii medicale vor avea acces la date printr-un portal web securizat.

Bigfoot Unity ar putea face gestionarea insulinei mult mai simplă pentru mulți oameni cu diabet. Sistemul va fi disponibil prin intermediul unor clinici începând din această primăvară.

Citește și: