O clonă de Apple Watch rezolvă cea mai dificilă problemă a diabeticilor: de ce este un gadget revoluționar

O clonă de Apple Watch rezolvă cea mai dificilă problemă a diabeticilor: de ce este un gadget revoluționar

În ultimii câțiva ani, purtabilele au intrat din ce în ce mai mult în sănătatea ta, prin asocierea de cifre exacte unui număr important de parametri vitali. Un nou startup duce întreaga idee la un al nivel.

Dacă ai în anturaj prieteni sau amici care suferă de diabet, s-ar putea să știi că este foarte important să-și măsoare în mod constant nivelul de glucoză din sânge. Această procedură cât se poate de comună se poate realiza în mai multe feluri, chiar și prin intermediul unor gadgeturi, dar de fiecare dată implică o mostră de sânge, implică un proces minim invaziv. Prin intermediul prototipului de mai sus, Quantum Operation Inc promite că lucrurile se mai pot face și altfel.

Monitorizarea constantă a nivelului de glucoză din sânge, conform creatorilor acestui ceas inteligent, se poate realiza și într-o formă non-invazivă. Dispozitivul îți măsoară glucoza direct de la încheietură, prin intermediul unui spectrometru. Acest tip de senzor este comun în mai multe industrii. Unii îl folosesc pentru măsurarea nivelului de zahăr dintr-un lichid sau măsurarea densității.

Pentru că vorbim de un ceas cu accent pe sănătatea utilizatorilor, este capabil să măsoare și alte funcții corporale, precum ritmul cardiac sau EKG, electrocardiogramă. Partea magică și motivul pentru care măsurarea constantă a glucozei este revoluționară ține de utilizarea unei tehnologii proprietare patentate privind utilizarea de materiale spectroscopice.

În cazul în care vrei să-ți vezi nivelul de glucoză din sânge, deblochezi ceasul și activezi monitorizarea din meniu. În aproximativ 20 de secunde, îți sunt afișate informațiile de care ai nevoie. Un pic ciudat este faptul că cei de la Quantum nu-și propun neapărat să aibă în brațe un produs comercial, de larg consum, o alternativă pentru Apple Watch.

În schimb, vrea să vândă acest produs firmelor de asigurări medicale și furnizorilor de servicii de sănătate. Dacă nu va fi considerată o invadare a intimității, Quantum speră și să creeze o bază de date imensă cu datele pacienților pe care să o poată utiliza într-un scop nobil, la stabilirea unor tratamente sau pentru studii de cercetare mai complexe.

Citește și: