Acesta e primul sistem automatizat pentru insulină destinat copiilor cu diabet

Acesta e primul sistem automatizat pentru insulină destinat copiilor cu diabet

Testarea glicemiei și administrarea insulinei în funcție de necesități pe tot parcursul zilei nu sunt ușoare, mai ales dacă persoana cu diabet este un copil mic care încă nu o poate face singură.

Acum, există un dispozitiv aprobat de FDA care ar putea face lucrurile mai ușoare pentru părinți și îngrijitori: agenția a aprobat sistemul MiniMed 770G de la Medtronic pentru utilizare la copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 6 ani cu diabet de tip 1. Este primul de acest gen care poate fi comercializat în mod legal către copiii din această categorie de vârstă.

770G este o continuare – de la MiniMed 670G, primul sistem automatizat de insulină pe care FDA l-a autorizat în 2016. Acesta vine cu câteva îmbunătățiri față de predecesorul său și este compatibil cu funcția Bluetooth. În timp ce 670G poate fi utilizat numai pentru persoanele de peste 7 ani, 770G poate fi utilizat pentru copiii mai mici de această vârstă, după ce a fost testat pe 46 de copii cu diabet de tip 1 pe o perioadă de trei luni. Copiii purtau dispozitivul în interiorul și în afara caselor lor, iar studiul a constatat că sistemul este sigur pentru utilizare.

Acest dispozitiv este un real ajutor pentru copiii cu diabet

Senzorul dispozitivului atașat la corpul pacientului poate măsura nivelurile de glucoză sub piele la fiecare cinci minute. De asemenea, vine cu o pompă și un plasture conectat la pompă cu un cateter pentru a elibera insulina. Asta înseamnă că dispozitivul va regla sau va reține automat insulina pentru a regla nivelul zahărului pacientului, fără ca un părinte sau un îngrijitor să fie nevoit să facă nimic. Cu toate acestea, tutorele trebuie să administreze insulină manual după mese și nu pot folosi dispozitivul la copiii cu vârsta sub doi ani.

„Progresele în domeniul științei, tehnologiei și producției au contribuit la realizarea de pași mari în tratamentul și gestionarea cu succes a diabetului de tip 1, o afecțiune cronică care pune viața în pericol. FDA se dedică promovării politicilor care susțin dezvoltarea de noi tehnologii bazate pe aceste progrese și își menține angajamentul de a contribui la asigurarea faptului că dezvoltarea și extinderea produselor care pot îmbunătăți calitatea vieții pentru cei cu această afecțiune – care poate avea un impact deosebit asupra copiilor – este sigură și eficientă”, a declarat Comisarul FDA Stephen M. Hahn, MD.

Totuși, în ciuda aprobării FDA, procesul dispozitivului Medtronic nu este terminat. Este încă necesar să se efectueze un studiu post-comercializare care să evalueze performanța 770G în condiții reale.

Citește și:
Etichete: