09 feb. 2021 | 15:58

Telefonul tău poate fi cel mai util ajutor în lupta cu diabetul datorită acestei aplicații

ACTUALITATE
Telefonul tău poate fi cel mai util ajutor în lupta cu diabetul datorită acestei aplicații

Fitbit îți oferă deja posibilitatea de a-ți monitoriza sănătatea inimii, stresul și nivelurile de oxigen din sânge pe unele dintre ceasurile sale. Acum, compania urmărește monitorizarea glicemiei, cu o nouă funcție în aplicația Fitbit.

Adăugarea acestei funcții este o veste bună pentru cei cu diabet zaharat, precum și pentru oricine cu o afecțiune care ar putea necesita urmărirea glicemiei. Dar, pentru a fi clar, aceasta nu este o alternativă neinvazivă la înțeparea degetului pentru un test cu glucometru.

Aceasta este o actualizare software care permite utilizatorilor să înregistreze sau să importe nivelul zahărului din sânge și apoi să vadă cum se raportează la alte valori de sănătate, cum ar fi somnul, exercițiile fizice și mâncarea, în timp.

Aplicația va permite, de asemenea, utilizatorilor să seteze intervale personalizate, astfel încât să poată identifica alți factori care ar putea afecta nivelul zahărului din sânge. De asemenea, poți activa memento-urile la încheietura mâinii pentru a-ți înregistra glicemia.

Fitbit te ajută să-ți monitorizezi glicemia din sânge

Fitbit

Utilizatorii Fitbit Premium vor primi și alte câteva avantaje, cum ar fi frecvența cu care nivelurile lor de glucoză se încadrează în intervalul țintă în fiecare lună și alte tendințe de date. Utilizatorii premium vor avea, de asemenea, posibilitatea de a-și partaja datele privind glicemia prin intermediul funcției Fitbit’s Wellness Report.

În timp ce utilizatorii își pot înregistra manual măsurătorile, Fitbit spune că oricine folosește aplicația OneTouch Reveal din LifeScan își poate importa automat datele. Compania spune că intenționează să se integreze în curând cu alte aplicații. Pentru a activa funcția, poți accesa tab-ul “Discover” din aplicația Fitbit, accesează „Statistici de Sănătate și Fitness” și adaugă „Blood Glucose”.

Fitbit nu este un înlocuitor pentru un diagnostic adecvat

Se pare că monitorizarea glicemiei ar putea fi următorul mare pas important în domeniul sănătății și al tehnologiei. Zvonurile spun că atât Apple, cât și Samsung lucrează la modalități de monitorizare neinvazivă a zahărului din sânge în urmatoarele lor smartwatch-uri. De asemenea, am văzut un prototip neinvaziv de monitorizare inteligentă a glicemiei la CES din acest an. Acestea sunt cu siguranță mai ambițioase decât ceea ce oferă în prezent Fitbit, dar este posibil ca acele ceasuri să nu vadă niciodată lumina zilei. Un dispozitiv care raportează inexact nivelurile de zahăr din sânge ar putea pune mult mai mult viața în pericol decât zicem, o singură citire ECG, așa că aceste dispozitive propuse vor avea nevoie și de autorizarea FDA înainte de a intra pe piață.

Funcția Fitbit nu are nevoie de autorizarea FDA, deoarece este strict un instrument care te ajută să-ți monitorizezi datele. Acestea fiind spuse, vine cu o declarație: nu este un înlocuitor pentru un diagnostic adecvat de la medicul tău și nici nu este ceva pe care ar trebui să-ți bazezi tratamentul, fără să discuți cu un medic.

Când va fi disponibilă funcția pe smartwatch

Fitbit își face, de asemenea, caracteristicile sale de sănătate accesibile mai multor utilizatori, extinzând accesul la tabloul său de bord Health Metrics. Funcția a fost introdusă cu Sense și Versa 3 în toamna trecută, dar acum va fi disponibilă pentru utilizatorii Versa 2, Inspire 2 și Charge 4.

La fel ca și în cazul monitorizării glicemiei, membrii Fitbit Premium vor avea posibilitatea de a vedea game personale în cadrul tabloului de bord. Utilizatorii Charge 4 primesc, de asemenea, un mic tratament SpO2 într-o actualizare viitoare, care le va permite să vadă datele direct la încheietura mâinii. De asemenea, vor putea vizualiza datele SpO2 și temperatura pielii în tabloul de bord. Între timp, utilizatorii Fitbit Sense din Canada, Noua Zeelandă și teritoriile SUA vor primi și aplicația ECG în această lună.