05 mai 2021 | 18:23

Dacă găsim extratereștrii, legile fizicii se pot schimba radical. Cum ne va afecta descoperirea lor

ACTUALITATE
Dacă găsim extratereștrii, legile fizicii se pot schimba radical. Cum ne va afecta descoperirea lor

Armata SUA a început să ia în serios rapoartele despre „obiectele aeriene neidentificate” în ultimii ani. A înființat chiar un grup de lucru pentru a investiga observațiile ciudate făcute de personalul său. Iată de ce ar putea schimba totul dacă extratereștrii vor fi descoperiți.

Multe dintre rapoarte includ obiecte misterioase reperate de piloții Marinei, călătorind prin cer cu viteze uimitoare și sfidând, aparent, legile fizicii.

Extratereștrii ne vor schimba legile fizicii

De aceea, potrivit lui Rizwan Virk, absolvent al MIT și fondator al Play Labs la MIT, ar fi o greșeală uriașă să nu luăm în serios aceste rapoarte. Într-un articol recent de opinie pentru NBC News, Virk susține că „lipsa profundă de curiozitate” despre OZN-uri a dus la o grămadă de tabuuri și prejudecăți în rândurile mediului academic.

Pentru Virk, studierea OZN-urilor ar putea redefini „toată știința” și ar putea duce, de asemenea, „la o nouă înțelegere a locului nostru în univers și la noi progrese în știința materialelor, biologia, fizica cuantică, cosmologia și științele sociale”.

În loc să-i convingă pe oameni că există, de fapt, OZN-uri, Virk speră să „încurajeze academicienii și liderii din industrie să treacă dincolo de prejudecățile lor într-o investigație deschisă pentru a afla cine sau ce i-a creat și cum funcționează”.

„Pe termen lung, ar putea exista mai multe premii Nobel, ca să nu mai vorbim de noile legi ale fizicii, pentru cei care sunt dispuși să se scufunde și să riște pe termen scurt. Ar putea revoluționa știința”, a argumentat el.

Directorul Institutului de Căutare a Vieții Extraterestre avertizează că e periculos să căutăm extratereștri

În timp ce mulți oameni de știință încearcă din răsputeri să avem primul contact sau cel puțin să găsească dovezi ale unei civilizații extraterestre, alții își pun o întrebare crucială: suntem siguri că am vrea cu adevărat ca extratereștrii să ne găsească? Sau să găsim noi extratereștri?

„Nu avem niciun motiv să credem că progresul tehnologic și altruismul sau moralitatea sunt cumva legate”, a declarat Andrew Siemion, cercetătorul SETI, pentru Inverse. „Probabil că există civilizații răuvoitoare în alte părți ale universului, așa că este cu siguranță un lucru pe care ar trebui să îl luăm în considerare în timp ce continuăm să explorăm universul”.