05 apr. 2021 | 13:30

Un renumit fizician spune că vom găsi extratereștri cu siguranță. De ce crede că nu trebuie să-i contactăm

ACTUALITATE
Un renumit fizician spune că vom găsi extratereștri cu siguranță. De ce crede că nu trebuie să-i contactăm

Teoreticianul și omul de știință Michio Kaku consideră că Telescopul Spațial James Webb va găsi viață pe alte planete. Dar nu crede că este o idee bună să se adreseze oricăror potențiali extratereștri.

Profesorul de fizică teoretică de la City College, New York, a vorbit cu The Guardian despre îngrijorările sale, într-un interviu despre viitoarea sa carte „The God Equation”. El spune că crede că suntem pe cale să descoperim viața extraterestră într-un secol.

„În curând vom avea telescopul Webb în orbită și vom avea mii de planete la care să ne uităm”, a declarat Kaku pentru The Guardian, „și de aceea cred că sunt șanse destul de mari să putem lua contact cu o civilizație extraterestră”.

Cu toate acestea, el spune că nu crede că ar trebui să ne grăbim să ajungem la alte forme de viață, chiar dacă le-am găsi.

„Există câțiva colegi de-ai mei care cred că ar trebui să ajungem la ei. Cred că nu este o idee bună”, a spus el pentru The Guardian. „Știm cu toții ce s-a întâmplat cu Montezuma când l-a întâlnit pe Cortés în Mexic, cu atâtea sute de ani în urmă. Acum, personal, cred că extratereștrii de acolo ar fi prietenoși, dar nu putem miza pe asta. Deci, cred că vom lua contact cu ei, dar ar trebui să o facem foarte atent și precaut”.

El nu clarifică cine este Montezuma și cine este Cortés în cazul extratereștrilor și a umanității. Dar modul cum pune el problema, este cel puțin înspăimântător.

De ce nu am găsit extratereștri încă? Explicația e mai puțin spectaculoasă decât credeai

Căutarea vieții extraterestre este adesea limitată la planete din zona locuibilă din jurul stelelor – unde temperaturile nu sunt nici prea fierbinți, nici prea reci pentru ca viața să se dezvolte. Cu toate acestea, lunile bogate în apă, cum ar fi luna lui Jupiter, Europa, ar putea extinde mult numărul planetelor pe care s-ar putea dezvolta viața. Așadar, de ce nu am găsit încă viață extraterestră?

Au fost mulți cercetători care au afirmat că există viață pe alte planete, că extratereștrii sunt printre noi și că nu suntem singuri în univers, deci există viața extraterestră.

Mai nou, piloții militari americani și sateliții au raportat „mult mai multe” OZN-uri decât știe lumea, conform lui John Ratcliffe, fostul șef al Departamentului pentru Informații din timpul administrației Trump, potrivit The Guardian.