Această marcă de mașini de lux va deveni complet electrică până în 2030

Această marcă de mașini de lux va deveni complet electrică până în 2030

Producătorul de automobile de lux Bentley schimbă vitezele, întrucât intenționează să își retragă faimoasele vehicule cu 12 cilindri alimentate cu gaz și să se concentreze pe construirea de mașini hibride și complet electrice în următorii 10 ani.

Bentley, marca deținută de Volkswagen din Germania, intenționează să-și schimbe gama de modele pentru a oferi doar mașini hibride și electrice plug-in până în 2026.

Până în 2030, producătorul de mașini intenționează să-și schimbe întreaga gamă la vehicule complet electrice, cu emisii zero de carbon.

“Conducerea acestei schimbări include și depășește și produsele noastre, oferind o schimbare de paradigmă în întreaga noastră afacere, cu credibilitate, autenticitate și integritate. În decurs de un deceniu, Bentley se va transforma dintr-o companie de mașini de lux vechi de 100 de ani într-un nou model sustenabil, complet etic de lux”, a declarat Adrian Hallmark, președinte și CEO al Bentley Motors, într-un comunicat.

Compania va lansa primii hibrizi plug-in anul viitor

Compania anunțase anterior că fiecare linie de modele va oferi o versiune hibridă până în 2023 și primul model complet electric va fi lansat în 2025. Trecerea la vehiculele electrice face parte din impulsul mai larg al mărcii de a-și face operațiunile neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030.

Schimbările vin și cu dezavantaje, însă.

În timpul verii, Bentley a anunțat că va reduce până la 1.000 de locuri de muncă, adică aproape un sfert din forța de muncă, pe măsură ce se îndreaptă către o gamă complet electrică.

Mișcarea vine în timp ce mai mulți producători de automobile mari se îndreaptă spre vehiculele electrice pe fondul presiunii crescânde a guvernelor și a autorităților de reglementare pentru a reduce emisiile nocive de gaze cu efect de seră, în vederea combaterii schimbărilor climatice drastice.

Companiile auto speră, de asemenea, să devină competitive cu Tesla, care a dominat piața vehiculelor electrice.

Chiar luna trecută, GMC a dezvăluit un Hummer complet electric cu o autonomie de 350 de mile care urmează să intre în producție la sfârșitul anului 2021, posibil înaintea Cybertruck-ului Tesla.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: