GM vinde producția Hummer-ului EV pentru un an întreg în două zile

GM vinde producția Hummer-ului EV pentru un an întreg în două zile

General Motors Co a declarat că a vândut producția pe un an a camionetei electrice GMC Hummer EV, după ce a dezvăluit marți un videoclip de prezentare.

Site-ul GMC a afișat un banner “rezervări complete” peste “Ediția 1” Hummer EV, care va începe producția în toamna anului 2021.

Au vândut toate unitățile Hummer EV înainte să fie produse

Următoarea versiune a camionului, Hummer EV 3X de 99.995 de dolari, este programată să înceapă producția abia în toamna anului 2022. Cel mai ieftin Hummer EV, începând de la 79.995 dolari, este programat să intre în producție în primăvara anului 2024, potrivit GM.

Hummer EV a fost proiectat în 18 luni și are un mod “Watts to Freedom” care accelerează la 97 km/h în doar trei secunde.

Hummer EV este parțial un răspuns la Cybertruck al Tesla Inc., care are un design foarte diferit, dar la fel de atrăgător și o serie de caracteristici de performanță extremă. Prețul de pornire al Cybertruck este de 39.900 de dolari, deși un model cu o autonomie de 500 de mile începe de la 69.900 de dolari.

Piața începe să se aglomereze cu camioane electrice

Tesla a început să construiască o fabrică în Austin, Texas pentru a construi Cybertruck începând cu sfârșitul anului 2021.

Șeful diviziei GMC a General Motors, Duncan Aldred, a declarat că aproximativ jumătate din dealerii mărcii au fost de acord să vândă gama Hummer EV.

Camioanele electrice de înaltă performanță ar putea fi o nișă aglomerată pe piața SUA, opt companii promițând să lanseze modele până la sfârșitul anului 2021.

Ford Motor Co F.N promite o versiune electrică a pick-up-ului său din seria F, deși Ford a spus că acesta va fi destinat clienților care doresc să folosească camionul pentru muncă. GM are în lucru versiunile Chevrolet ale camionului său electric.

Startup-urile Rivian, Nikola Corp și Lordstown Motors sunt printre alte companii care au dezvoltate pickup-uri electrice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: