Tesla Cybertruck: Elon Musk dezvăluie cea mai futuristă mașină electrică

Tesla Cybertruck: Elon Musk dezvăluie cea mai futuristă mașină electrică

Elon Musk a dezvăluit joi o nouă mașină, iar Tesla Cybertruck este nu e nici pe departe un vehicul care seamănă cu ceva ce ai mai văzut până acum.

Noua mașină Tesla este primul pick-up electric al companiei, iar designul său pare mai degrabă desprins din viitor decât ceva ce ai putea vedea pe șoselele din 2019.

Deși aspectul ieșit din comun este primul lucru pe care îl observi, mașina vine și cu specificații care să se ridice la nivelul exteriorului futurist.

Există trei versiuni disponibile pentru Tesla Cybertruck:

  • Versiunea cu un singur motor are o autonomie de 400 de kilometri și o capacitate de tractare de 3.400 kg. De asemenea, ajunge la 100 km/h în 6,5 secunde.
  • Versiunea cu motor dublu are o baterie care rezistă pentru 480 kilometri. Ajunge la 100 km/h în 4,5 secunde și are o capacitate de tractare de peste 4.500 kg.
  • Versiunea tri motor are o autonomie de 800 km și ajunge la 100 km/h în doar 2.9 secunde.

Vehiculul este fabricat din oțel laminat la rece și sticlă blindată. Pentru a demonstra duritatea Tesla Cybertruck, Elon Musk a încurajat oamenii să lovească vehiculul cu un baros. De asemenea, el a arătat un videoclip în care pickup-ul rezistă la gloanțe trase cu armă de 9 mm.

Cât costă mașina futuristă Tesla Cybertruck

Probabil te așteptai ca mașina să aibă un preț exorbitant, dacă iei în considerare specificațiile și felul în care arată. Cu toate astea, versiunile mașinii costă mai puțin decât ne-am fi așteptat.

Pentru versiunea cu un singur motor vei avea nevoie de $39.900. Cea cu două motoare costă $49.000, iar cea cu trei motoare $69.000.

Tesla a spus că deja e posibil pentru clienți să plătească o garanție de 100 de dolari, pentru a-și manifesta interesul pentru cumpărarea mașinii. Vor putea să-și completeze configurația pe măsură ce producția se apropie de început, la sfârșitul anului 2021. Se preconizează că producția versiunii cu trei motoare va începe mai târziu, la sfârșitul anului 2022.

Tesla a spus că a intrat „într-o nouă clasă de rezistență, viteză și versatilitate, posibile doar cu un design complet electric”.

Poți vedea aici mai multe imagini cu mașina.

Citește și:
Sursa: The verge