Mașina electrică Bentley este un proiect futurist dezvăluit la Geneva

Mașina electrică Bentley este un proiect futurist dezvăluit la Geneva

Deși este foarte departe de a se reflecta într-un model de serie, mașina electrică Bentley a făcut valuri zilele trecute la salonul auto de la Geneva.

Mașina electrică Bentley este o creație impresionantă despre care nu credeam că vom vedea detalii prea curând. Majoritatea producătorilor importanți din industria au început să detalieze informații despre modele de mașini electrice mai multe sau mai puțin futuriste. Creatorii de bolizi de lux au evitat un pic acest segment de piață, dar se pare că interesul este pur și simplu prea mare.

Încasările impresionante ale Tesla obținute din vânzări de automobile se pare că sunt suficient de impresionante încât să motiveze și alte companii mari să-și întoarcă atenția către acest sugment de piață. În orice alte circumstanțe, ar fi fost imposibil să discutăm despre mașina electrică Bentley intitulată EXP 12 Speed 6E.

Modelul ilustrat în imaginile alăturate este o evoluție a primei mașini hibride create de Bentley ce ar urma să ajungă în reprezentațe în 2018. Cu o propulsie complet electrică, mașina are un design impozant, continuând tradiția brandului. Din fiecare colțișor al bolidului iese în evidență faptul că vorbim de un Bentley.

Vizavi de filozofia ce s-a aflat în spatele realizării unui automobil electric, președintele Bentley a insistat foarte mult pe faptul că și-a dorit să creeze ceva frumos. Wolgang Durheimer a explicat că nu vroia să scoată pe piață ceva ce arată ca un frigider. În opinia sa, mașinile pot fi sexy și emoționale. Oficialii companiei au afirmat de asemenea că se angajează să producă o mașină complet electrică în viitor și că vor lua foarte în serios feedback-ul primit pe marginea designului 6e.

Vizavi de avansurile tehnologice prezente în acest prototip prezentat la Geneva, încărcarea cu energie electrică se realizează prin inducție, deși este inclusă și o soluție de încărcare standard. Consola centrală este realizată dintr-un panou OLED curbat sensibil la atingere. Acesta oferă acces rapid la funcții de navigație, divertisment și control al climei. Nu se știe când va ajunge mașina electrică Bentley pe piață.

bentleyinterior

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: