Nokia 9, confirmat: când se lansează telefonul Nokia cu cinci camere

Nokia 9, confirmat: când se lansează telefonul Nokia cu cinci camere

Nokia 9 e cam cel mai așteptat telefon de la HMD Global, compania finlandeză care are licență pentru aceste telefoane. Și asta nu de câteva luni, ci de peste un an. Acum știm când va fi prezentat.

Nokia 9 PureView, după cum îi spune și numele, va fi un telefon dedicat fotografiei. În acest sens, e impresionant prin numărul camerelor foto: cinci senzori cu optică Zeiss (chiar dacă asta nu mai înseamnă mare lucru pe telefoanele cu Android).

HMD Global a pregătit un eveniment, pentru Nokia 9, la MWC 2019. Sub hashtagul „#Coolnewstuff”, compania promite un telefon nou pe 24 februarie. Din imaginea pe care o vezi și mai jos, e un smartphone cu patru senzori foto și un bliț cu LED.

Eveniment HMD Global Nokia 9 MWC 2019
Un vizual de promovare a evenimentului de la MWC 2019 pentru Nokia 9

Ce nu se vede în această imagine e a cincea cameră, care ar putea fi un fel de secret – fie are senzorul de 48 megapixeli care a ajuns pe Honor View 20, fie e ceva cu totul special. Altfel, a mai fost lăsat pe dinafară și un senzor care ar fi folosit pentru măsurarea adâncimii de câmp. Foarte probabil e vorba de un senzor ToF 3D tot ca pe Honor View 20.

Nokia 9 se preconizează a fi un telefon cu specificații premium: 8 GB de RAM, 128 GB memorie internă, procesor Snapdragon 845, ecran de 6 inci cu o rezoluție nativă QHD+ și un raport de aspect de 18:9, și baterie de mare capacitate, de 4.150 mAh. Scannerul de amprente va fi integrat în ecran, după cum s-a văzut în clipul neoficial ajuns online.

nokia 9 pureview zeiss
Concept de cum ar putea arăta modelul Pureview cu Android și cinci camere pe spate

Totuși, înainte de lansare, telefonul deja e subiectul unui mic scandal din cauza clipului mai sus menționat. Mai precis, e vorba de cadrul cu muntele Kirkjufell din Islanda inclus în video. Cadrul respectiv e al lui Kamil Kalbarczyk și a fost publicat pe Unsplash. Și nu, el n-a folosit un telefon, ci o cameră foto mirrorless Sony A6300, după cum arată informațiile despre imagine. Imaginea a fost publicată pe site pe 12 decembrie 2018.