Telefonul care mi-a arătat cum vor fi toate telefoanele în 2019

S-a cerut telefon fără margini. Marginile s-au redus și acum avem ecrane perforate pentru și mai mult spațiu dedicat ecranului. Cu ocazia asta, la CES 2019, am folosit un Honor View 20 ca să văd ce ne rezervă anul 2019 în materie de design de telefoane.

Honor View 20 nu există, oficial, în Europa. Abia spre finalul lui ianuarie va fi anunțat, cu tot cu preț și versiuni, și vom ști mai multe despre ce-a pregătit compania. Totuși, telefonul există. A fost prezentat, sumar, în decembrie, iar acum a ajuns la CES 2019. Nu puteam rata modelul cu cameră de 48 megapixeli.

Honor View 20 are un ecran de 6,4 inci Full HD+ IPS LCD și în partea stângă, sus, are o gaură. Acolo e camera foto pe care o vei folosi pentru selfie-uri. Nu mai există crestătură, nu mai există altceva decât o gaură în ecran pentru cameră și asta e tot. Vei vedea același design pe Huawei P30, pe Samsung Galaxy S10 și pe o mulțime de alte telefoane, mai scumpe sau mai ieftine. Probabil nu vei vedea designul pe un iPhone, dar asta ar putea fi una dintre surprizele mari ale anului.

Oricum, pe Honor View 20 am văzut că acest design e mult mai util decât o crestătură. Ai un ecran imens la dispoziție și pe anumite fundaluri sau în anumite contexte nici nu vezi acea gaură. Sigur, există, știi de ea, pe alb arată fix ca o gaură, dar în cele mai multe situații o să uiți că telefonul tău are ecran perforat.

Ca specificații, Honor View 20 are 6 sau 8 GB memorie RAM, 128 sau 256 GB spațiu de stocare și Android Pie. Încă nu știm ce versiunea va ajunge în România, dar certitudinea e că va avea un hardware bun. Alături de acea cameră de 48 megapixeli despre care am tot scris în decembrie și-a rămas la fel de impresionantă.

Scoate poze la 8.000 x 6.000 pixeli, adică de vreo 48 de ori mai mari decât o imagine de pe Instagram. Și sunt două camere de 48 MP cu un sistem ToF 3D. Ce face? Pe scurt, măsoară distanța cu un laser ca să calculeze adâncimea de câmp și să blureze fundalul mai eficient. În teorie, vom vedea cum funcționează la test.

Nu e un telefon revoluționar, e doar unul prin care Huawei, alături de Nova 4, testează un nou design. Astfel, 2019 e un an al ecranelor perforate și, deocamdată, mi se pare o idee mai bună decât crestătura în ecran. Deși m-am obișnuit cu aceasta, niciodată n-am acceptat-o ca pe-o „soluție”, ci mai mult ca pe-un compromis al producătorilor.

Honor View 20 vine ca un dispozitiv high-end cu design premium și ceva nuanțe nebune pe spate. Poți să vezi în poze mai precis la ce mă refer. Ceva oameni tot vor fi atrași de nuanțele culorii, indiferent despre ce versiune vorbim. Altfel, e un telefon care te cucerește cu ecranul. Nu că ar fi cel mai bun, e un LCD, dar prin dimensiunea lui. E cam ce vedeam prin filme SF, aproape, și asta nu poate fi decât bine. De aceea va fi moda lui 2019, iar la CES tocmai a fost propulsată în Statele Unite ale Americii și către toate celelalte regiuni.

Honor View 20 e un smartphone cu baterie de 4.000 mAh, cameră de selfie de 25 MP si port USB-C. E produs de Huawei și vândut sub brandul Honor, iar în România, foarte probabil, ar avea un preț de aproape 2.000 de lei. Pe 22 ianuarie, la Paris, vom afla ce-i cu el.

Citește și: