23 ian. 2019 | 13:24

Honor View 20 – Cum e un flagship pentru tineri care se bate cu iPhone Xs Max

ACTUALITATE
Honor View 20 - Cum e un flagship pentru tineri care se bate cu iPhone Xs Max
Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Prima dată când s-a vorbit despre Honor View 20 a fost datorită camerei de 48 megapixeli. A fost, în sfârșit, lansat pe piața din Europa cu tot cu cameră, dar și cu încrederea că poate întrece iPhone Xs Max (și asta la jumătate din prețul telefonului Apple).

Honor View 20 a avut un parcurs interesant până la venirea în Europa. În decembrie a fost prezentat pentru piața din China, cu numele Honor V20, iar în ianuarie a ajuns la CES, în Statele Unite ale Americii. Din 23 ianuarie, e la vânzare în Europa.

Evenimentul de lansare a fost în Paris și George Zhao, președinte al brandului Honor, l-a comparat direct cu iPhone Xs Max la două capitole: ecran și cameră foto. De ecran a spus că, în timp ce Apple a preferat o crestătură, Honor s-a dus către ecranul perforat și oferă utilizatorului mai mult display. iPhone Xs Max are ecran de 6,5 inci, dar cu crestătură în partea de sus, în timp ce View 20 are 6,4 inci și o perforație de 4,5 mm în diametru.

Honor View 20 lansare globala Paris-6

În ceea ce privește camera foto, a fost despre pixeli. iPhone Xs Max are două camere foto de câte 12 megapixeli, în timp ce Honor View 20 are una de 48 de megapixeli. Senzorul de pe View 20 e nou, produs de Sony, și dimensiunea fizică e de jumătate de inci. Asta înseamnă că-i mai mare și, teoretic, captează mai multă lumină.

Cât o să coste Honor View 20 și ce opțiuni sunt disponibile

Honor View 20 lansare globala Paris-6

Honor View 20 va fi produs în trei nuanțe de culoare: albastru, roșu și negru. Fiecare dintre acestea, sub unghiul potrivit de lumină, creează pe spate un „V” multicolor. E mai evident pe versiunea neagră. Honor numește asta „aurora nanotexture design” și e cât de cât interesant. În România, versiunea neagră va fi cam rară.

Odată cu View 20, Honor a anunțat că s-a maturizat și face un rebranding cu un logo nou, cu accent pe culoare, pe tineri, pe design care ține pasul cu vremurilor, dar și cu hardware de flagship. Astfel, Honor View 20 e un flagship pentru acest brand și, implicit, prețul a crescut. Astfel, versiunea cu 6 GB de RAM și 128 GB spațiu de stocare costă 570 de euro, în timp ce versiunea cu 8 GB RAM și 256 GB stocare ajunge la 650 euro. Încă mai ieftin decât ce are concurența, dar mai scump decât prețurile practicate de Honor până acum.

Honor View 20 lansare globala Paris-6

Honor View 20 lansare globala Paris-6

Honor View 20 lansare globala Paris-6

Honor View 20 lansare globala Paris-6

Indiferent de versiune, restul componentelor rămân la fel. Are ecran IPS LCD de 6,4 inci, procesor Kirin 980 produs de Huawei și dotat cu două cipuri NPU pentru aplicații de inteligență artificială, camera principală de 48 MP f/1.8 și una de selfie de 25 MP f/2, iar bateria este de 4.000 mAh. Încărcarea se face prin USB-C (fără încărcare wireless) și în cam 30 de minute ar trebui să ajungă de la 0 la 55%.

Câteva noutăți semnificative aduse de Honor View 20 + Fortnite (desigur)

Honor View 20 lansare globala Paris-20

Ziceam la început că View 20 e un flagship pentru Honor. Ca orice flagship, a venit și cu câteva noutăți importante pentru acest brand. Astfel, Zhao a anunțat Fortnite la 60 fps că va fi disponibil pentru View 20, dar și că există un skin nou în joc: Honor Guard. Îl primești la pachet cu telefonul. Și, desigur, e ediția Moschino.

Dincolo de aceste detalii cosmetice, altceva e mai important. Honor View 20 are GPS cu frecvență dual (ajutată de AI), astfel încât să dea o precizie de până la 15 metri. Are și o cameră 3D pe care o poți folosi în jocuri și funcționează ca Kinect de la Microsoft. Aceeași cameră 3D te poate ajuta să te pozezi sau filmezi alături de avataruri 3D (practic, realitate augmentată ceva mai bună). Totodată, camera poate fi folosită și pentru videouri mai bune în care ideea e să urmărească un om.

Honor View 20 lansare globala Paris-6

În fine, cea mai notabilă dotare de pe Honor View 20: antenă triplă pentru Wi-Fi, astfel încât să nu conteze unde pui mâna pe telefon, iar calitatea semnalului să rămână.

Honor View 20 lansare globala Paris-22

Cum Honor e un brand al Huawei, pe acest model a fost adus și modul prin care poți conecta telefonul la un ecran și ai un computer. Funcționează wireless și prin fir, cu adaptor la portul USB-C de pe telefon. Asta e una dintre cele mai utile opțiuni de pe un telefon și până acum Huawei și Samsung au împins-o cel mai mult în față.

Honor View 20 lansare globala Paris-6

Honor View 20 lansare globala Paris-6

Honor View 20 e, înainte de toate, un telefon pentru tineri – se vede asta prin design, preț și accent pe partea foto. Arată foarte bine în orice nuanță de culoare, iar aici ajută și efectul acela 3D multicolor sub formă de „V” de pe spate. Camera cu siguranță e impresionantă, ca hardware, dar va trebui să vedem în teste cum e și în folosirea de zi cu zi. Honor promite o experiență bună.

În continuare, View 20 are jack pentru căști și spațiu suficient de stocare. Rulează Android Pie cu interfața Magic UI (care-i ca EMUI de pe Huawei, doar că i-au dat alt nume). Și tot pentru tineri există și opțiunea AI Video, unde editorul automat de video poate urmări o față în toate filmările tale și scoate doar persoană aia. Practic, un video dedicat concentrat pe-o singură persoană. Tot pe AI mai e și identificarea de obiecte sau măsurarea caloriilor, cam ce are și Mate 20 Pro, dar acela e un telefon mult mai scump.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele