VIDEO Nokia 9 va fi un monstru al fotografiei, iar acum știm cum arată

VIDEO Nokia 9 va fi un monstru al fotografiei, iar acum știm cum arată

În ultimele săptămâni, Nokia 9 a fost subiectul mai multor speculații, dar se pare că nu mai avem mult de așteptat până la lansarea sa oficială.

HMD a lansat numeroase terminale interesante sub brandul Nokia în ultimul an. Câteva dintre ele au fost specificații de top și s-au vândut surprinzător de bine. Cu toate acestea, adevăratul gadget high-end al finlandezilor va fi iminentul Nokia 9.

Dacă, până în prezent, nu ai avut suficient de multe motive să treci de la un Samsung, Huawei sau iPhone la un Nokia, viitorul aparat dotat cu cinci camere principale te va convinge.

Se știa deja că Nokia 9 PureView va avea specificații high end și va fi în competiție cu greii din industrie. În continuare aflăm însă detalii noi despre aparatul care nu a fost confirmat până la această oră de HMD.

La aproximativ un an după ce Vivo a anunțat primul smartphone cu un senzor de amprentă în ecran, se pare că a venit rândul celor de la Nokia să adopte aceeași tehnologie, înaintea Apple sau Samsung. Informația a fost confirmată de Evan Blass printr-o postare pe Twitter. Tot el a mai avut dreptate în multe privințe în trecut, când vine vorba de zvonuri referitoare la smartphone-uri nelansate.

Având în vedere clipul de mai sus și randările ajunse online, în acest moment, este foarte improbabil ca Nokia 9 să nu aibă un sistem de captură format din cinci camere principale cu lentile Zeiss. Nu este încă evident la ce te-ar ajuta atâtea camere comparativ cu o configurație cu două, trei sau chiar patru obiective, dar s-ar putea reflecta într-o performanță deosebită.

În loc să opteze pentru integrarea unei crestături în designul Nokia 9 PureView, telefonul va avea o margine un pic mai groasă în partea de sus și de jos a ecranului. Opiniile pentru astfel de alegeri de design la început de 2019 sunt împărțite. Dacă totul merge conform planului, ar trebui să se lanseze oficial înainte de finele lunii ianuarie.