Samsung și Huawei încă sunt în urma iPhone la 3 capitole cheie

Samsung și Huawei încă sunt în urma iPhone la 3 capitole cheie
Sursa foto: Samsung Galaxy S10 câștigă prin scannerul din ecran. iPhone prin Face ID. Răzvan Băltărețu / PLAYTECH
08:35 26.03.2019

iPhone și Samsung se află într-o competiție continuă pentru supremația în ceea ce privește numărul de utilizatori. Momentan, Samsung e mai sus.

Fiecare companie producătoare de telefoane vrea să ofere dispozitive cât mai bune și care au caracteristici cât mai numeroase și mai diferite de cele ale altora. Opțiunile oferite de un telefon joacă un rol important în alegerea unui anumit model de către utilizatori.

Majoritatea caracteristicilor sunt destul de comune tuturor telefoanelor, indiferent de compania care le produce. Forbes propune trei caracteristici cheie care ar face un iPhone mai popular decât telefoanele Samsung.

Tehnologia eSIM pentru iPhone

Un eSIM este un card SIM încorporat. Ceea ce înseamnă că funcționalitatea unei cartele SIM fizice este transferată către partea hardware a telefonului.

Modelul iPhone Xs deja are această opțiune, pe lângă slotul tradițional de cartelă. Totuși, Samsung Galaxy S10 nu are această opțiune, asta și pentru că producătorul a ales să-l facă dual SIM cu cartele clasice. Cel mai probabil n-o va avea nici modelul Samsung Galaxy Note 10, care va fi lansat mai târziu în 2019.

Ideea tehnologiei eSIM e că utilizatorii pot schimba numerele de telefon fără să mai fie nevoie să insereze o altă cartelă. De asemenea, Apple ar putea să introducă și opțiunea schimbării operatorului de telefonie mobilă pentru iPhone.

O opțiune simplificată ar putea fi fie și numai opțiunea de schimbare temporară a operatorului. Acest lucru este foarte util atunci când călătorești în străinătate și ai nevoie de un alt plan doar pentru câteva zile.

FaceID încă e mai confortabil și mai sigur decât amprenta

Apple are deja cel mai sigur și performant sistem de recunoaștere facială de pe piață. Totuși, o tehnologie FaceID mai rapidă ar fi binevenită. La fel ar fi și cazul unei tehnologii de mapping 3D pentru camerele din spatele unui iPhone.

Apple e înaintea Samsung și Huawei în această privință. Astfel, ar putea deveni mai creativă cu modul în care ar implementa sistemul. Asta și pentru că Touch ID e puțin probabil să mai revină în atenția Apple.

Tehnologia de recunoaștere facială Samsung nu e la fel de bună. Au fost cazuri în care modelul Samsung Galaxy S10 a fost păcălit de oameni cu trăsături similare. Asta pentru că, tehnic, folosește scanare 2D, adică poate fi înșelat sistemul și cu o poză.

iOS, adică cea mai importantă parte dintr-un iPhone

Samsung și Huawei folosesc Android, iPhone folosește iOS. Cel dintâi e dezvoltat de Google și folosit de fiecare companie cu ce interfață vrea, cel din urmă e al Apple și e doar pe iPhone, iPad și iPod. Avantajul Apple, încă de la început, a fost că poate livra actualizări foarte rapid. Totodată, cum a demonstrat cu iOS 12, oferă suport o perioadă mai lungă de timp.

În 2019 e puțin probabil ca Huawei sau Samsung să schimbe ceva în această strategie și, pentru încă un an, Apple se va lăuda că oferă cel mai rapid update, dar și că are cea mai mare bază de utilizatori cu cea mai nouă versiune. Și are dreptate.

One UI, de la Samsung, dar și EMUI, de la Huawei, au ajuns pe dispozitive mai vechi, dar nu mai vechi de un an. Google se mișcă mai bine pe dispozitivele sale Pixel, dar producătorii mari încă au lacune la acest capitol.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Forbes
Etichete: