Samsung îți „înnoiește” telefonul: ce telefoane trec la noul Android

Samsung îți „înnoiește” telefonul: ce telefoane trec la noul Android

Samsung a început 2019 mai în forță ca oricând. A pregătit o versiune nouă de Android Pie, la pachet cu o interfață regândită, iar actualizarea va fi și pentru modele mai vechi.

Interfața One UI pentru Android Pie a fost anunțată de Samsung la evenimentul dedicat dezvoltatorilor. Samsung Galaxy S9 și Galaxy Note 9 au fost cele două telefoane premium care au primit-o prima dată. Dar pe listă se mai regăsesc Galaxy S8, Galaxy S8 Plus, dar și Galaxy Note 8, telefoane lansate în 2017.

Utilizatorii care au aceste telefoane se pot înscrie pentru versiunea beta ca să vadă ce noutăți le-a pregătit Samsung. Sigur, nu vor fi toate funcționalitățile de pe Galaxy S9, dar tot va fi o diferență semnificativă față de vechiul Android.

În cazul în care ai unul dintre cele trei dispozitive, te poți înscrie pentru beta prin aplicaţia Samsung Members. O găsești în Play Store şi Galaxy Apps. După ce te-ai înscris, primești o actualizare beta pe care o instalezi. Dacă mai vrei datele pe care le ai pe telefon, e de preferat să faci backup.

Așa cum e cazul pe Galaxy S9 sau Note 9, interfața One UI schimbă o mulțime de lucruri. Astfel, automatismele pe care ți le-ai dezvoltat pe vechea interfață Samsung Experience vor trebui uitate. Dar măcar vei avea posibilitatea de-a folosi o temă întunecată în tot sistemul de operare, iar folosirea cu o singură mână ar trebui să fie mai eficiență.

În februarie, One UI cu Android Pie va fi disponibillă pentru Galaxy Note 9. Tot în februarie e programată și lansarea versiunii pentru Galaxy Note 8, iar în martie o să ajungă pe Galaxy S8 și S8 Plus.

Chiar dacă producătorul a promis Android Pie și pentru alte telefoane, One UI va fi doar pentru modelele flagship din 2017 și 2018. Firesc, va fi One UI și pe Samsung Galaxy S10, dar acesta va fi anunțat oficial abia pe 20 februarie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: SamMobile