25 ian. 2019 | 17:45

Noua Dacia Sandero: preț, disponibilitate și poze noi cu acest model Dacia

ACTUALITATE
Noua Dacia Sandero: preț, disponibilitate și poze noi cu acest model Dacia

Dacia Sandero va fi „reinventată”. Odată cu noua ediție, calitatea va fi mai bună și prețul mai mare (dar nu exagerat). Acum avem și câteva imagini cu noua mașină pregătit pentru anul acesta.

Sandero e, până acum, singurul hatchback de la Dacia. În cam doi ani, mașina va fi schimbată cu un model nou. Odată cu imaginile acestea vedem că noua mașină începe să se apropie de designul și dotările mașinilor din aceeași gamă mai scumpe.

Dacia are planuri mari pentru modelele sale, pe care le reconfigurează periodic, iar Sandero este deja pe lista celor care ar trebui să-ți ofere mai mult decât ai deja pe versiunile mai vechi sau pe versiunea actuală.

Dacia Sandero va avea un design ceva mai agresiv

dacia-sandero-2020 imagine

Italienii de la Motori susțin că viitorul model Dacia Sandero va crește considerabil în dimensiuni. Asta înseamnă că vine la pachet cu mai mult spațiu în interior, dar și cu unele compromisuri în exterior.

Actuala versiune are o lungime de 4,07 metri, dar viitorul Dacia Sandero ar urma să aibă în jur de 4,30 metri. Mașina va fi construită pe o nouă platformă – CMF-B – pe care o regăsești și la Renault Clio.

Aspectul general îți dă impresia ca e o mașină mai robustă, dar vestea bună e că va avea un portbagaj mai mare, de 380 sau chiar 400 de litri. O Dacia Logan din 2007 are un portbagaj de 500 de litri, deci vorbim de o schimbare semnificativă.

Dacia va avea, în sfârșit, un hatchback mai competitiv, rival pentru modelele mai puțin luxoase precum Fiat Tipo, Skoda Scala, Kia Cee’d și Hyundai i30.

Dacia Sandero va primi, de asemenea, motorizări noi (și un preț mai mare)

Dacia Sandero spate

Calitatea materialelor din interior a viitoarei Sandero va fi mult peste media celor din prezent și va fi echipată și cu sisteme de siguranță mai bune, cum ar fi frâna automată în caz de urgență, sistem de recunoaștere a pietonilor și sistemul de la bord MediaNav Evo 2.0, compatibil cu Android Auto și Apple Car.

O altă noutate o reprezintă motorizarea, care va fi mai diversificată: mai mult ca sigur vei avea o Dacia Sandero standard, cu motor de 1.0 litri, cu trei cilindri și 75 de cai-putere. Orice creștere a puterii și capacității motorului îți va suplimenta prețul total al mașinii cu încă o mie de euro, cel puțin.

Prin urmare, ar trebui să vedem și versiuni cu motoare de 1.3 litri, cu patru cilindri și 90 de cai-putere, apoi cu 115 și chiar 130 de cai-putere, dar costurile vor fi pe măsură.

Italienii estimează că prețul noului hatchback românesc va începe de la 11.000 sau 11.500 de euro, dar ar putea fi disponibilă pe piață abia din 2020.