Cum ar arăta Dacia electrică. Renault a vorbit despre modelul revoluționar

Despre o Dacia electrică se discută de cel puțin un an. Oficial, pentru că au fost proiecte independente de ceva mai mult timp. Acum, un director Renault a vorbit mai deschis despre planul pe termen lung.

În octombrie, Renault a introdus modelul K-ZE. Nu e prima mașină electrică pe care o are, mai există Zoe, dar este prima care arată ca și cum compania și-a mai maturizat ideile. Atunci, am presupus că ar putea fi un model de bază pentru o Dacia electrică. Acum, avem o declarație importantă a unui director Renault.

Mașina K-ZE, introdus doar drept concept, va fi disponibilă în China în 2019. Eric Feunteun, directorul diviziei Vehicule Electrice, Renault, a explicat într-o discuție cu Robert Llewellyn, după salonul auto din Paris, care e strategia companiei și unde apare și Dacia în această strategie.

„Prioritatea [pentru Renault K-ZE și mașini electrice] e China. E [cea mai consistentă] piață pentru vehicule electrice, astfel că e prioritară. Am vrut să intrăm în această piață, pentru că venim după mulți competitori și trebuie să venim cu un proiect diferențiator”, a explicat Feunteun.

„Am combinat ce știm despre mașini accesibile, pe baza experienței cu marca Dacia, în Europa, și cu ce știm despre vehicule electrice pentru a face împreună o mașină. Aceasta este KZ”, a completat reprezentantul Renault.

„Mașina va debuta în China în 2019, dar [proiectul] e gândit să fie global. Asta înseamnă că nu am decis dacă și când va ajunge în fiecare regiune – India, Brazilia, Europa, dar mașina e gata și trebuie doar să găsim momentul potrivit pentru a lansa pe piață”, a mai spus Feunteun.

Ei bine, planul Renault pentru mașini electrice și Dacia e se potrivește și pe-o declarație din octombrie 2017. Atunci, tot un reprezentant Renault a spus că se lucrează la o Dacia electrică, dar nu e gata de lansare.  Totuși, există informații în piață conform cărora prețul va fi de circa 15.000 de euro. Anul de lansare ar fi 2020, dar fără să fie întărit de informații oficiale sau neoficiale.

Acestea fiind spuse, uită-te bine la Renault K-ZE, că s-ar putea să se materializeze sub forma unei Dacia Stepway K-ZE sau pe-acolo.

Citește și: