Android Auto va ajunge în orice mașină, indiferent cât de veche e

Android Auto va ajunge în orice mașină, indiferent cât de veche e

Android Auto este interfața celor de la Google dedicată utilizării celor mai importante funcții ale telefonului în mașină fără distrageri. În curând însă, se pare că nu veți mai avea nevoie de o mașină specială pentru a profita de ea.

La scurt timp după ce Apple a anunțat iOS CarPlay, cei de la Google au lansat Android Auto. Ambele au același scop, dar sunt dedicate unor smartphone-uri diferite. Practic, este vorba de o combinație de hardware și software în anumite mașini care vă permite să interacționați cu funcțiile importante din telefon folosind consola mașinii, controalele de pe volan sau comenzi vocale, cu scopul de a nu mai coborî privirea către ecranul telefonului.

În speranța că un număr mult mai mare de utilizatori vor utiliza Android Auto, cei de la Google au anunțat o schimbare foarte importantă adusă funcției. Practic, nu vă mai trebuie o mașină nouă, un upgrade de software sau o consolă actualizată pentru a profita de Android Auto.

Ultima versiune de Android Auto va funcționa doar pe telefon, atâta timp cât l-ați conectat la o bricheta mașinii pentru a fi alimentat constant. Opțional, dacă mașina voastră are Bluetooth, îl puteți conectat și la difuzoarele mașinii, dar este complet opțional. Noul update nici măcar nu este restricționat la ultimele versiuni de Android. Orice posesor de smartphone sau tabletă cu Android 5.0 Lollipop sau mai nou se poate bucura de noua interfață pentru a iniția semnificativ mai ușor un apel telefonic, pentru a obține informații din trafic sau cu scopul de a-și utiliza smartphone-ul pentru navigație. Muzica preferată va fi tot la o atingere distanță, fără a vă distrage prea mult.

Din momentul în care v-ați fixat telefonul în bord și este în raza voastră vizuală, puteți porni Android Auto pentru a vă folosi funcțiile importante ale aparatului fără distrageri. Implicit, în respectiva interfață, veți avea scurtături către Goole Play Music, Spotify, Pandora și Google Play Music, dar este foarte simplu să vă fixați propriile aplicații preferate în locul lor.

android-auto-update-640x444

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo