VIDEO Falsul viral cu Halep și Firea prin care PSD te minte pe Facebook

VIDEO Falsul viral cu Halep și Firea prin care PSD te minte pe Facebook

PSD București a publicat pe Facebook un clip prin care încearcă să deturneze atenția de la Firea. E un colaj din mai multe informații trunchiate.

Pe 11 iunie, de la ora 20, Primăria București a organizat un eveniment dedicat Simonei Halep pe Arena Națională. Au participat aproape 20.000 de fani. Gabriela Firea, primarul Bucureștiului, a deschis ceremonia. Odată cu acest moment, i-a oferit sportivei cheia orașului. A fost și momentul când a fost huiduită de public.

După acest moment, în special după ce în weekend Firea și PSD s-au înconjurat de simpatizanți aduși cu autocarul, aceasta a plecat de pe scenă și de pe teren. Momentul de pe Arena Națională, în cadrul evenimentului dedicat Simonei Halep, a fost similar celui de la Gala Bute din 2011. Atunci, Elena Udrea a fost și ea huiduită de spectatorii prezenți la meciul de box.

Au urmat 24 de ore în care Firea a încercat să dea vina pe alții pentru fluierăturile primite. Totul a culminat cu videoul publicat de PSD București pe Facebook (disponibil aici) în seara zilei de 12 iunie. Acesta a ajuns la aproape 100.000 de afișări și aproape 900 de distribuiri. Și lucrurile nu s-au oprit aici. Filiale PSD au distribuit un mesaj conform căruia Halep a fost huiduită, nu Firea. Dar huiduielile au venit de la grupuri organizate care o urăsc.

video fals psd bucuresti
Videoul încărcat de PSD București pe Facebook.

Principalul dușman identificat de Firea în postarea de pe pagina de Facebook a fost Geroge Soros. Mesajul dat mai departe de PSD găsește vinovați și în oameni care susțin mișcarea #rezist. Cert e că Halep a picat la mijloc într-un război de dezinformare, minciună și manipulare prin mesaje diseminate pe Facebook.

În continuare, la ora publicării acestui articol, pagina Gabrielei Firea este indisponibilă. Cei care se ocupă de aceasta au încercat să repună mesajul inițial, doar că valul de comentarii negative a fost prea mare pentru a fi cenzurate la timp.

Înainte de aceste momente, și înainte de mitingul PSD din weekend, partidul a mai încercat să mintă cu un video parodie cu Iohannis în rol de Hitler. Mai multe capturi de ecran, pentru că videoul a fost șters, au fost prezentate de HotNews.

Citește și: