De ce a fost Firea huiduită pe scenă cu Halep. Pagina de Facebook e ștearsă

De ce a fost Firea huiduită pe scenă cu Halep. Pagina de Facebook e ștearsă

Simona Halep a ajuns în România, după finala câștigată la Roland Garros. Gabriela Firea a încercat să ia puțin (mai mult) din imaginea momentului. Publicul a fost însă neîndurător.


ACTUALIZARE 11 IUNIE 22.20 Pagina de Facebook a Gabrielei Firea e indisponibilă. Fie a fost ștearsă, fie doar închisă momentan. După mesajul redat în fragment mai jos, pagina a fost inundată de comentarii negative. Soluția extremă a fost aceasta. Echipa de social media sigur n-a ținut pasul.

Mesaj firea huiduieli
Mesajul publicat pe pagina lui Firea. Acum indisponibil.

Festivitatea pentru Simona Halep a fost organizată pentru ora 20, pe stadionul Arena Națională. Gabriela Firea, primarul Bucureștiului, a deschis ceremonia. Odată cu acest moment, i-a oferit sportivei cheia orașului. A fost și momentul când a fost huiduită de public.

„Bine ai venit acasă, Simona Halep! Bine ai venit în România, bine ai venit la Bucureşti! Ne bucurăm că ai venit în ţara noastră. Nu fac altceva decât să-mi exprim satisfacţia pentru că ai venit în ţară şi să îţi ofer cheia oraşului Bucureşti, te rog să primeşti din sufletul nostru, şi această plachetă omagială. Te felicit şi îţi doresc mult succes”, a spus Firea în fluierăturile publicului.

După acest moment penibil, în special după ce în weekend Firea și PSD s-au înconjurat de simpatizanți aduși cu autocarul, aceasta a plecat de pe scenă și de pe teren. Momentul de pe Arena Națională, în cadrul evenimentului dedicat Simonei Halep, a fost similar celui de la Gala Bute din 2011. Atunci, Elena Udrea a fost și ea huiduită de spectatorii prezenți la meciul de box.

Pe cine a dat vina Firea pentru acest moment penibil

Gabriela Firea a revenit însă pe Facebook. „Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, spune o vorbă veche din popor!”, așa începe mesajul publicat pe pagina ei. „De dimineață, însă, aparatul soroșist de propagandă, prin organele sale tributare de presă, a demarat acțiunea: compromiterea evenimentului. Cu tot felul de știri false și comentarii răutăcioase. Nu a contat că umbresc momentul unic pentru Simona Halep”, continuă mesajul.

Aici nu e vorba despre momentul lui Halep în niciun caz, ci de nemulțumirile adunate de bucureșteni și exprimate acum în public. Asta în special după ce pe 9 iunie, pe scena din Piața Victoriei, Firea a susținut că românii sunt alături de PSD. „[…] dacă nu organizam nimic și nu ofeream Cheia Orașului într-un cadru festiv, aveam să fiu certată că sunt nepăsătoare. Dacă mi-am făcut datoria de român și primar, nici așa nu a fost bine… pentru unii”, se mai arată în mesaj.

Cei prezenți pe stadion au venit însă pentru Halep și au găsit acest moment de-a taxa obiceiul politicienilor de-a se cățăra pe popularitatea unui sportiv. „Echipe de cetățeni cu venin au venit bine organizate, plasate strategic printre oameni decenți, care au venit la un eveniment memorabil pentru Simona Halep”, mai susține primarul în mesaj.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: