Nehotărârile lui Firea: ba revine, ba pleacă de pe Facebook

Nehotărârile lui Firea: ba revine, ba pleacă de pe Facebook

Gabriela Firea ar putea fi cel mai nehotărât politician în aceste zile. Pagina de Facebook a dispărut, a reapărut, a dispărut din nou.


O ACTUALIZARE NECESARĂ 12 IUNIE 18.05 Îți cerem scuze, nu putem ține pasul cu ce face primarul Capitalei. Pagina a fost repusă pe Facebook. Vechea postare a fost ștearsă. Textul a revenit însă în aceeași formă și acum tronează cu un număr imens de comentarii. Este deja un joc stupid.

Firea pagina Facebook revenire


Pe 11 iunie, după ora 22, pagina Gabrielei Firea a dispărut de pe Facebook. A fost o decizie extremă ca urmare a valului de comentarii negative venite la ultima postare de pe pagină. În urma momentului în care Firea a fost huiduită pe scena pe care voia să se agațe de popularitatea lui Halep, a răbufnit pe social media.

Mesajul n-a fost bine primit de public. Bine, publicul favorit era încă acolo, doar că valul de comentarii negative era prea mare. Pagina a fost închisă. Pagina a fost redeschisă abia în jurul orei 16 pe 12 iunie. N-a stat prea mult online, că au revenit la pachet și comentariile, deși cele inițiale au fost șterse. Aproape de ora 17.30, pagina a intrat iar în întunericul paginilor închise (momentan).

Twitter Firea
Pagina de Twitter cu mesajul distribuit și acolo de pe Facebook.

Toate aceste nehotărâri au fost luate în timp ce pe Twitter tronează pe contul lui Gabriela Firea fix ultima postare de pe Facebook. Sigur, nu-i textul integral, ci face trimitere la pagină, dar tot e acolo. Astfel, în mai puțin de 24 de ore, pagina a fost retrasă de două ori, iar pe Twitter nimeni nu s-a sesizat să schimbe ceva. Da, se adună comentarii și acolo.

Ura oamenilor față de primar a venit pe fondul unui mesaj agresiv pus online. La ora 21.21 a apărut textul în care acuza conspirații, Soros și că oamenii sunt plini de venin, au organizat umilirea publică de la festivitatea dedicată Simonei Halep. „De dimineață, însă, aparatul soroșist de propagandă, prin organele sale tributare de presă, a demarat acțiunea: compromiterea evenimentului. Cu tot felul de știri false și comentarii răutăcioase. Nu a contat că umbresc momentul unic pentru Simona Halep”, se arăta în respectivul mesaj (pe care îl poți citi integral aici).

[readmore]

Fuga lui Firea de la Arena Națională, dar și respectivul mesaj au fost catalizatori pentru cele mai multe meme cu ea din ultima vreme. Le-am adunat pe toate aici, ca să nu ratezi nimic.

Acest episod scurt, amuzant și întrucâtva deloc necesar ne arată că oricâți oameni ar avea politicienii la butoanele unui cont de social media, nici măcar aceia nu pot fi atât de eficienți. Rămâne de văzut cum va reveni Firea (și cât va sta online acum).

Mesaj pagina Firea
La ora publicării acestui articol, mesajul era următorul. Se prea poate ca postarea să fi fost ștearsă cu totul.
Citește și: