Cum s-a folosit PSD de Facebook ca să lanseze cea mai mare minciună

Cum s-a folosit PSD de Facebook ca să lanseze cea mai mare minciună
Sursa foto: Răzvan Băltărețu/PLAYTECH

Facebook a devenit o armă prost folosită de grupările politice, pentru a câștiga sau a-și reabilita imaginea mizeră în fața alegătorilor. Exact asta au făcut anumiți membri PSD prin falsificarea informațiilor despre premierea Simonei Halep.

Marți seara, 12 iunie, pe Facebook a început să circule un colaj scandalos compus din mai multe imagini cu Simona Halep pe Arena Națională, de la evenimentul de luni seara, 11 iunie, însoțite de titluri mincinoase.

Se pare că acest colaj de tip fake news a fost distribuit pe Facebook de organizațiile județene ale social-democraților din Giurgiu, Tulcea, Mehedinți, Constanța și Ilfov, la un ordin venit de la sediul central PSD.

psd simona halep

Unele dintre titluri sună cam așa: „Simona Halep, marea noastră campioană, a fost huiduită de 20.000 de «fani»” și „A fost aplaudată de sute de mii de români, în Piața Victoria, pe data de 9 iunie”.

Într-o altă fotografie, apare Simona Halep, într-o ipostază nedumerită, imagine însoțită de textul: „Reacția Simonei Halep când oamenii au început să huiduie pe Arena Națională”.

La scurt timp după ce postarea a devenit virală, Victor Ponta, fostul lider PSD și fost candidat la președinția României, a publicat pe contul său de Facebook un mesaj în care explică cine e responsabil pentru această dezinformare:

„Îi rog pe foștii mei colegi din PSD Tulcea, Constanța, Giurgiu, Mehedinți și din alte județe să șteargă repede această mizerie care a fost postată de la Sediul Central al PSD pe conturile organizațiilor locale. Oamenii nu știu (așa cum știu eu) că aceste materiale mincinoase manipulatoare și absolut mizerabile sunt gândite și postate direct de la Sediul Central K10 de un personaj dubios adus de Liviu Dragnea de la Neamț (numele lui este George Harabagiu, nu poate fi numit «șobolan» că nu trebuie jigniți șobolanii și ascultă doar de «Domn Președinte»)!”, scrie Ponta pe Facebook.

psd simona halep

George Norocel Harabagiu este, într-adevăr, un presonaj controversat, care a avut de mai multe ori probleme cu legea (și nu, nu a fost abuzat de Justiție, ci a comis niște inracțiuni grave). Acest Harabagiu e fost PD-L-ist, omul de casă al baronului Gheorghe Ștefan, zis Pinalti, conform G4Media. Pe atunci, era șeful televiziunii acestuia, Giga Tv. dar a ajuns în atenția DNA într-un dosar de corupție privitor la acordarea licenței acestui post.

După ce Pinalti a fost condamnat, Harabagiu și-a luat tălpășița și a bătut la ușile PSD-ului, cum e obiceiul traseismului, mai ales când ești obișnuit să trăiești doar cu mulți bani. Prin 2011, același Harabagiu a accidentat mortal o tânără, fiind cercetat pentru ucidere din culpă.

Azi, se pare că e implicat în aparatul de propagandă politică al partidului aflat acum la putere. E doar o simplă conjunctură că azi susține PSD-ul. Ar fi făcut la fel și pentru alte partide care sunt cel puțin la fel de dubioase.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: