Revoluția digitală a UE îți aduce același conținut Netflix peste tot

Revoluția digitală a UE îți aduce același conținut Netflix peste tot

Uniunea Europeană vine în ajutorul utilizatorilor de Netflix, HBO Go, Spotify sau Apple Music. Toți cetățenii europeni au dreptul la întregul conținut digital furnizat de serviciile de streaming.

Această măsură s-a aflat în proiect de mai mulți ani, dar acum a intrat, în sfârșit, în vigoare. Noua legislație UE se numește Piața Digitală Unică și le dă dreptul tuturor cetățenilor care plătesc un abonament lunar la Netflix, de exemplu, să beneficieze de același conținut pentru streamingul respectiv, chiar dacă se află pe teritoriul altei țări din Uniune.

Este valabil și pentru HBO Go, Spotify și Apple Music. Indiferent în ce stat te afli, în vacanță sau în interes de serviciu și vrei să te relaxezi cu un serial sau film de pe Netflix sau HBO, statul respectiv trebuie să îți furnizeze același conținut din grila streamingului respectiv, de care beneficiezi în țara de origine.

De exemplu, abonații francezi la Netflix au cel mai voluminos conținut. Dacă un cetățean francez vine în România, chiar dacă aici grila de seriale este cu mult mai limitată decât în Franța, el trebuie să beneficieze de același conținut ca în Franța. Stai liniștit, nu te bucura prea tare.

Tu nu vei beneficia de un conținut mai mare decât acum pentru că nu trebuie păstrată decât grila din țara de origine, iar la noi, la Netflix, este limitată. Deci nu contează în ce țară UE te duci, nu vei vedea mai multe seriale sau filme, până nu permite legislația noastră.

Totodată, noua legislație UE se aplică doar abonamentelor plătite, nu și celor gratuite.

Problema „desfacerii” granițelor digitale în interiorul Uniunii Europene s-a pus încă de prin 2015. Comisia Europeană a considerat necesară renunțarea la restricțiile regionale cu privire la conținutul digital. Deocamdată, legislația se aplică doar în cazul streamingurilor, așa că vei mai găsi pe YouTube mesajul „Acest conținut nu este disponibil în țara voastră”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: News