De ce are nevoie telefonul tău când pleci în vacanță

De ce are nevoie telefonul tău când pleci în vacanță

Telefonul tău are nevoie de câteva pregătiri înainte de a pleca într-o vacanță. Cu cât călătoria durează mai mult, cu atât telefonul trebuie securizat și echipat cu tot ce-ți trebuie.

După ce îți faci bagajele pentru călătorie, nu uita că și telefonul trebuie pregătit pentru drum. Ia-ți câteva măsuri de siguranță și fă-ți niște backup-uri. Nu ai de unde să știi, de exemplu, de câte date mobile vei avea nevoie, dar de regulă, accesul tinde să fie limitat, mai ales dacă mergi în altă țară.

Stochează cât mai multe fișiere de care ai nevoie

Dacă nu te poți despărți de filmele preferate nici în vacanță, atunci internetul devine o problemă pentru că, după cum am spus, nu ai întotdeauna la fel de mult acces la Wi-Fi ca acasă. De aceea, nu e o idee rea să începi să stochezi muzica și câteva episoade din serialele preferate.

Dacă ești abonat la Spotify sau Netflix, descarcă melodii și episoade cât de multe poți, ca să fii sigur că nu te plictisești seara în camera de hotel.

Asigură-te că ai harta cu tine

E vorba, bineînțeles, de harta prin satelit, de pe teledon. Problema e când rămăi fără conexiune la internet, pentru că s-ar putea să rămâi și fără hartă. Din fericire, unele servicii de cartografie, cum ar fi Google Maps, îți permit să descarci hărți offline ale unor regiuni, pe care le poți folosi și fără internet. Nu uita, așadar, să-ți descarci o hartă utilă cu regiunea în care vei călători.

Schimbă setările calendarului și ceasului

De regulă, smartphone-urile își schimbă automat fusul orar atunci când mergi într-o altă țară, dar alarmele și alte notificări care se bazează pe ceas ar putea să nu se sincronizeze. De aceea, e bine să le verifici de două ori când ești departe de casă și ai o întâlnire importantă. Întră în Google Calendar, la Settings și selectează General, apoi Use device’s time zone și alege regiunea potrivită. Este valabil atât pentru Android, cât și pentru iOS.

Limitează consumul de date mobile

Ultimul lucru de care ai nevoie când te întorci din străinătate este o factură uriașă de la furnizorul de servicii mobile. Înainte să pleci în călătorie, interesează-te bine de politicile locale cu privire la serviciile mobile. Dacă furnizorul tău nu-ți face o ofertă atrăgătoare, nu-ți rămâne decât să limitezi consumul de date direct din telefon. Intră la Settings și accesează Network & Internet, apoi Mobile network și dă Roaming off.

Și nu în ultimul rând…

E recomandat să descarci câteva aplicații de trafic adaptat la orașul în care vrei să mergi. Aplicațiile astea chiar funcționează bine și te scutesc de a pierde timp inutil întrebând în stânga și-n dreapta ce autobuz sau tren să iei în diverse direcții. De multe ori, aceste aplicații sunt chiat mai utile decât Google Maps.

Sursa: gizmodo