Cum faci backup la Android pe Google, ca să nu pierzi nimic

Ca să nu-ți mai pierzi contactele sau pozele de pe telefon niciodată, ar fi bine să ai în vedere cum faci backup la Android pe Google.

În teorie, telefonul tău Android este interconectat în permanență cu un cont de Google. Ai nevoie de respectivul cont pentru a instala aplicații din Google Play și este folosit de gigantul din Mountain View pentru salvarea diverselor setări aferente aparatului tău. În mod implicit, sunt însă șase foarte mari ca un proces de backup să nu fie automatizat. Ca urmare, dacă cineva îți fură telefonul sau îl pierzi, există o posibilitate reală să rămâi fără toate fotografiile tale, fără agendă, calendar și orice alte fișiere pe care le-ai creat pe mobil de-a lungul timpului.

Din fericire, există câțiva pași simpli pe care trebuie să-i urmezi dacă vrei să înveți cum faci backup la Android pe Google. În primul rând, trebuie să intri la Setări, la Conturi și să faci un tap pe contul tău Google. Dacă lipsește un astfel de cont, apasă pe +, alege Google și tastează adresa ta de Gmail cu parola aferentă. La pasul următor, după ce ai selectat contul, ar trebui să ai o listă stufoasă de opțiuni. Bifează-le pe toate, în cazul în care vrei ca toate datele respective să fie sincronizate la intervale de timp regulate cu serverele Google, fără nici o intervenție din partea ta.

Ieși în ecranul principal și intră din nou în Setări, la secțiunea Setări Avansate. De aici, te interesează ”Creare copie de rezervă și resetați” sau ”Backup and Reset”. În partea de sus, bifează ”Creare o copie de rezervă”. Un pic mai jos, la Backup Account sau Cont de rezervă, selectează contul de Gmail pe care vrei să ți se efectueze automat backup-ul datelor de pe telefon sau tabletă.

Orice smartphone cu Android vine preinstalat cu o suită stufoasă de aplicații Google. Intră la Google Photos sau Google Foto. Apasă pe cele trei liniuțe din stânga sus și intră la Setări. Fă un tap pe Backup și sincronizare în partea de sus a ecranului. Verifică să fie contul tău de Google pe această pagină și bifează ”Backup și sincronizare” sau Backup & Sync în partea de sus a ecranului. Revin-o în meniul principal al Google Foto, iar în dreapta sus, ar trebui să vezi cum a început procesul de sincronizare al fotografiilor tale. Dacă nu merge din prima, s-ar putea să fii nevoit să te conectezi la o rețea wireless.

Asta a fost tot. Din acest moment, cât timp ai spațiu pe Google Drive și ești conectat la Wi-Fi, ar trebui să fie imposibil să-ți mai pierzi vreodată datele. Dacă îți pierzi telefonul de acum înainte, este suficient să pui mâna tot pe un telefon cu Android și, la configurarea inițială, să îți tastezi numele de cont și parola aferente contului tău Google. Imediat, ar trebui să înceapă descărcarea tutoror datelor tale de pe vechiul telefon împreună cu toate aplicațiile pe care le-ai avut instalate.

Alexandru Puiu
11:00 11.03.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video