09 nov. 2017 | 11:48

Folia de aluminiu chiar îți îmbunătățește semnalul Wi-Fi [VIDEO]

VIDEO ACTUALITATE

Cu siguranță ai auzit de mitul foliei de aluminiu care îți poate îmbunătăți semnalul Wi-Fi. Se pare că e mai mult decât o legendă urbană.

Cercetătorii de la Dartmouth College au reușit să creeze o serie de forme acoperite cu folie de aluminiu, care să îmbunătățească semnalul Wi-Fi dintr-o casă.

Experimentele au pornit de la mitul conform căruia este indicat să folosești o cutie de aluminiu tăiată, în spatele routerului, pentru a redirecționa semnalul în direcția potrivită. Se pare că acest mit, pe care îl știm cu toții de ani buni, e mai mult de atât.

Echipa a analizat un spațiu în care urma să fie amplasat un router, iar apoi a creat un reflector personalizat, astfel încât semnalul Wi-Fi să fie îmbunătățit în camera respectivă.

Cercetătorii au introdus datele obținute într-un program denumit WiPrint, care a creat apoi designul reflectorului de plastic. Unealta a fost apoi creată cu ajutorul unei imprimante 3D. Firește, ultimul pas înainte de punerea în aplicare a ideii este să acoperi obiectul în folie de aluminiu și să îl așezi pe router.

Per total, costurile de producție au fost de aproximativ 35 de dolari, prețul fiind mai mic decât cel al antenelor direcționale. În plus, o asemenea investiție te ajută să controlezi semnalul Wi-Fi: poți să îl concentrezi în direcția dorită, în timp ce accesul la rețea în zonele neimportante poate fi restricționat. Astfel, persoane nedorite din zone apropiate nu vor mai putea accesa rețeaua din cauza lipsei semnalului.

Următorul pas al cercetării este să fie descoperită o metodă de creare a unor astfel de reflectoare care își pot schimba forma, deoarece există șansa să fii nevoit să muți routerul ocazional și nu vrei să printezi un reflector nou, de la zero.