24 apr. 2017 | 13:21

Samsung Galaxy S9 ar putea fi livrat cu procesorul Snapdragon 845

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S9 ar putea fi livrat cu procesorul Snapdragon 845

Chiar dacă S8 de-abia s-a lansat, putem deja să vorbim despre Samsung Galaxy S9, apărând deja primele zvonuri despre acesta.

Samsung și Qualcomm lucrează intens la tehnologiile viitoare când vine vorba de procesoare, astfel că acum aflăm că cele două companii deja au pornit lucrul pentru noul chipset care va sta la baza viitorului Samsung Galaxy S9. În interiorul flagship-ului actual, modelul S8, avem deja cele mai puternice procesoare de pe piața Android, Snapdragon 835 și Exynos 8895. Ambele sunt construite având la bază standardul de 10nm, astfel că e interesant de urmărit ce noutăți poate aduce noul procesor.

Acesta ar urma să fie denumit Snapdragon 845, iar veștile despre acesta sunt îmbucurătoare. Atât Samsung, cât și TSMC, companiile care vor lucra pentru producția noului procesor, au început să facă teste pentru fabricarea de procesoare pe noduri de 7nm, scrie phonearena.com.

Într-adevăr, saltul pe 10nm de-abia a fost făcut de către producătorii de procesoare pentru telefoane mobile, dar asta nu înseamnă că nu ne putem aștepta la un procesor pe 7nm pentru noul Samsung Galaxy S9.

Divizia LSI a celor de la Samsung a vorbit și despre faptul că se așteaptă ca producția unor astfel de procesoare să înceapă la începutul lui 2018, astfel că șansele sunt crescute. Nu destul de mult, însă, deoarece saltul către 7nm ar putea să mai aibă de așteptat puțin.

O altă întrebare se leagă de decizia foarte timpurie a companiilor de a lucra la procesorul Snapdragon 845. Se pare că unul dintre motive ar fi munca ceva mai îndelungată pentru procesul de optimizare, având în vedere că Exynos domină Qualcomm momentan, procesoarele dintâi oferind o autonomie mai bună telefoanelor S8.