Samsung Galaxy S9: unde vezi lansarea și afli noutățile

Samsung Galaxy S9: unde vezi lansarea și afli noutățile
18:30 25.02.2018

Samsung Galaxy S9 e anunțat astăzi, pe 25 februarie. Din martie va fi în magazine. Știm deja cum va arăta și ce funcționalități noi vor fi.

Urmărește live lansarea Samsung Galaxy S9.


Samsung Galaxy S9 vine cu AR Emoji. Este o funcționalitate similară cu Animoji, dar îmbunătățită. În loc să alegi dintre emoji presetate, ești chiar tu transformat într-unul.

Camera foto de pe S9 are o diafragmă dublă acum, pe care telefonul o va folosi în funcție de condițiile de lumină date. Are și cea mai mare diafragmă de pe un smartphone, de f/1.5. În plus, Galaxy S9 Plus vine cu un sistem de camere foto duale pe spate.

Modul de filmare slow-motion este îmbunătățit, de asemenea, astfel că vorbim despre ”super slow-mo”, care merge până la 960 fps și care transformă 0,2 secunde la viteză normală în 6 secunde la viteză redusă. Videoclipurile cu care Samsung a demonstrat capacitățile camerei arată destul de bine.

Dat fiind că poți stoca pe Samsung Galaxy S9 până la 256 GB intern sau pe microSD până la 400 GB, sigur vei vrea să te joci cu așa ceva.

Midnight Black, Titanium Grey, Colar Blue, Lilac Purple sunt noile culori, iar Denison mizează pe ultima dintre ele ca preferată a publicului, în viitor.


Lansarea Samsung Galaxy S9 o poți urmări, în primul rând, pe site-ul PLAYTECH. Vom ține un live text, vom avea știri imediat ce apar și vom avea și un articol cu preview pentru noul telefon. Apoi, Samsung va avea un livestream pe YouTube și pe site-ul său. Acest articol va fi actualizat cu link-uri atunci când sunt live.

Ziceam că știm deja cum arată, pentru că Samsung Galaxy S9 a ajuns pe net cu o zi înainte de prezentare. Sub sloganul „Telefonul. Reimaginat”, ești plimbat prin toate opțiunile despre care ai tot citit în ultima vreme la Samsung Galaxy S9. Sunt menționate camera foarte bună, cu diafragmă duală (adică o poți alege pe care o vreie, în funcție de lumina scenei), opțiunea Bixby de-a traduce text scanat (ca Word Lens sau Google Translate), dar și rezistența la apă și praf.

Ce mai afli e că Samsung a creat un sistem de autentificare biometrică bazat pe scanarea irisului și a feței, iar Knox a devenit mai bun. Înainte de acest leak, am aflat și pretul. Cel clasic, cu diagonală de 5,8 inci, va fi de 841 de euro. Samsung Galaxy S9 Plus te va costa 997 de euro. În funcție de dimensiunea care îți este mai confortabilă, ai șanse mari să plătești aceeași sumă pe care ai asociat-o unui iPhone X pentru un Galaxy S9.

Altfel, Samsung Galaxy S9 e primul telefon high-end lansat de companie în 2018. Marchează câteva premiere și dă tonul direcției în care Samsung merge anul acesta. Asta până la Galaxy Note 9, care va avea partea lui de noutăți. Note de anul trecut a fost primul al companiei cu două camere foto.

Samsung Galaxy S9 și tot ce va avea special

Fără îndoială, camera foto de pe Samsung Galaxy S9 va fi în centrul atenției. De la interfața aplicației până la hardware, inclusiv cu 3D Emoji (sau alt nume pe care compania îl va folosi), acesta va fi subiectul de discuție și de comparație pentru următorul an. Din ce se știe până acum, din surse neoficiale, camera foto va avea diafragmă f/1.5 (o premieră), iar Samsung Galaxy S9 Plus va avea două camere foto.

Totodată, va fi capabilă să filmeze cu 960 fps. Dacă se confirmă, e deja un avantaj pentru pasionații de videografie sau vloggeri. Schimbări majore la interfață nu sunt așteptate, dar se prea poate ca Bixby să capete opțiuni noi.

Ca hardware, Samsung Galaxy S9 va avea cel putin 64GB spațiu de stocare, cel puțin 4GB (dacă nu 6GB, așa cum are Galaxy Note 8) și ecran Infinity Display. Asta înseamnă că atât Galaxy S9 clasic, cu ecran de 5,8 inci, cât și Galaxy S9 Plus cu 6,2 inci, vor avea un raport de aspect 18,5:9 și tehnologie S-AMOLED.

[readmore]

Nu dispar scannerul de amprente, mufa de căști și încărcarea wireless. De asemenea, e așteptat un nou DeX, dispozitivul prin care transformi telefonul în calculator, odată ce l-ai conectat la un monitor. Din păcate, zvonurile de până acum arată că bateriile sunt de 3.000 mAh, respectiv 3.500 mAh, adică aceeași capacitate ca pe Samsung Galaxy S8.

Lansarea Samsung Galaxy S9 va fi live pe PLAYTECH pe 25 februarie, de la ora 19.

loading...