Samsung Galaxy S10 va folosi această tehnologie revoluționară

Samsung Galaxy S10 va folosi această tehnologie revoluționară
Sursa foto: Samsung Galaxy Note 9, probabil ultimul telefon premium al sud-coreenilor care să aibă scanner clasic de amprentă. Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Samsung Galaxy S10 e așteptat ca un fel de salvare pentru majoritatea telefoanelor cu Android. Dacă în 2018 compania nu a încercat nimic radical, toate acestea s-ar putea schimba cu Galaxy S10.

Samsung Galaxy S10 nu ar mai avea scanner de iris, așa cum a fost integrat pe ultimele modele. În schimb, producătorul s-ar orienta doar pe integrarea celui mai bun scanner de amprentă. Despre acest nou model se discută de aproape un an. În 2019, ar fi și pe cel mai așteptat telefon.

Până acum, doar Xiaomi a mai folosit așa ceva. Acel telefon e însă destul de scump și, totodată, distribuția e limitată.

Informațiile au fost furnizate via Twitter de un utilizator care a mai nimerit, în trecut, dezvăluiri despre noi telefoane. De data aceasta, el susține că senzorul ultrasonic de pe Samsung Galaxy S10 ar fi mai rapid decât tehnologia de acum și aria de acoperire (pe ecran) e mai mare.

Tehnologia de acum, chiar și pentru scannere de amprentă integrate în ecran, presupune ca degetul să fie „scanat” fotografiat. Tocmai de aceea, sistemul poate fi păcălit. Un scanner ultrasonic, ca cel de pe Samsung Galaxy S10, e mai sigur.

Mai mult, compania ar fi atât de încrezătoare în această tehnologie, încât a spus că dacă ar fi vrut senzori optici (ca cei disponibili acum, dar în ecran), ar fi folosit de acum doi ani. Ce-i drept, scannerul în ecran a fost promovat la începutul anului de către Vivo (din China), a fost apoi preluat de Xiaomi, iar finalul de 2018 îl găsește pe Huawei Mate 20 Pro, dar și pe OnePlus 6T și alte telefoane.

Tehnologia ultrasonică de pe Samsung Galaxy S10 a fost prezentată în iulie de Qualcomm. Deși te-ai obișnuit cu această companie să facă cipuri pentru telefoane, nici celelalte concepte nu-i sunt străine. Cu acest scanner pui degetul pe ecranul, într-o zonă disponibilă destul de mare, acesta vibrează (dar nu-ți dai seama), citește amprenta și deblochează telefonul.

Citește și:
Sursa: PocketNow