Samsung Galaxy S10 ar putea renunța la o funcție, ca să-ți ofere un ecran mai mare

Samsung Galaxy S10 ar putea renunța la o funcție, ca să-ți ofere un ecran mai mare

Samsung Galaxy S10 se apropie cu pași repezi de lansare, iar acum aflăm despre un nou zvon cu privire la o funcție care ar putea să dispară de pe noul telefon.

Samsung Galaxy S10 se îndreaptă către lansare, cu toate că încă nu știm când ar trebui să apară telefonul pe piață, cu exactitate. Intervalul dintre ianuarie și martie este cel la care ne așteptăm, iar sud-coreenii au câteva variante dintre care să aleagă, cum ar fi CES, MWC sau un eveniment dedicat al companiei.

Telefonul va primi o serie de îmbunătățiri, desigur, dar ar putea să facă și rabat de la unele funcții. Una dintre acestea ar urma să fie scannerul de iris. Prin renunțarea la acesta, Samsung ar putea să extindă ecranul chiar mai mult – pare că ideea producătorului este să obțină un raport ecran-corp cât mai mare, poate chiar unul de record pentru piață.

Conform unor informații apărute în Coreea de Sud, senzorul de amprentă pe ecran ar urma să fie singura soluție de autentificare biometrică pentru Galaxy S10. Toate cele trei variante de telefon vor renunța la scannerul de iris.

Varianta mai ieftină de Galaxy S10 ar urma să aibă un senzor de amprentă optic, deși există și posibilitatea unui senzor lateral, precum cel de pe Galaxy A7. Celelalte două modele vor beneficia de senzori ultrasonici, produși de Qualcomm.

De-a lungul ultimilor ani, Samsung a mizat pe scannerul de iris, așa că decizia actuală, dacă se concretizează, nu a fost una ușor de luat, cu siguranță. Totuși, producătorul probabil e conștient că metoda propusă de autentificare e suficient de sigură încât să nu mai ai nevoie de altceva.

Citește și: