Samsung Galaxy S10 va folosi acest scanner de amprente futurist

Samsung Galaxy S10 va folosi acest scanner de amprente futurist
Sursa foto: Răzvan Băltărețu/PLAYTECH

Samsung Galaxy S10 va fi un telefon extrem de important pentru sud-coreeni. Cam ca iPhone X pentru Apple. Tocmai de aceea e așteptat cu tot felul de tehnologii futuriste, inclusiv un scanner de amprente spectaculos. Iată despre ce va fi vorba.

Cât așteptăm telefonul pliabil de la Samsung, va fi lansat mai repede Galaxy S10 (februarie 2019). Despre el cel mai des s-a vehiculat că va avea un scanner de amprente în ecran. Spre deosebire de ce-a făcut Vivo cu modelul Nex, care folosește unul optic, Samsung trece la unul ultrasonic. E deja pe un telefon, tot de la chinezi.

Scannerul ultrasonic de pe Samsung Galaxy S10 ar avea o acuratețe mai mare și ar fi mai ușor de folosit de către utilizatori. Mai mult, compania ar fi atât de încrezătoare în această tehnologie, încât a spus că dacă ar fi vrut senzori optici (ca cei disponibili acum, dar în ecran), ar fi folosit de acum doi ani.

O astfel de tehnologie a fost prezentată recent de Qualcomm. Deși te-ai obișnuit cu această companie să facă cipuri pentru telefoane, nici celelalte concepte nu-i sunt străine. Cu acest scanner pui degetul pe ecranul, într-o zonă destul de mare disponibilă, acesta vibrează (dar nu-ți dai seama), citește amprenta și deblochează telefonul.

Este cea mai directă formă de-a interacționa cu un astfel de scanner și e similară Face ID de pe iPhone X. Așa ceva va avea Samsung, iar pentru ca această tehnologie să fie disponibilă e nevoie de un display pe care tot sud-coreenii îl au.

Scannerul ultrasonic nu funcționează pe orice tip de telefon, ci doar pe cele cu ecran OLED flexibil. Da, acesta e mai scump decât un LCD sau un OLED obișnuit. Apple și Samsung folosesc așa ceva, primul pentru că are bani, iar cel de-al doilea pentru că a dezvoltat tehnologia.

Cum funcționează un scanner ultrasonic cum va avea Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 va avea așa ceva pe, cel mai probabil, jumătatea de jos a telefonului. Până acum, compania a experimentat cu un buton Home virtual, dar cu feedback fizic. Cel mai probabil același tip de feedback îl vei primi la scanarea amprentei.

Scannerul ultrasonic emite acea vibrație menționată mai sus, apoi „ascultă” și înregistrează tiparul creat de vibrație. Astfel, poate crea un model 3D al amprentei. Mai mult, poate scana un deget și dacă e ud (o problemă cu actuala tehnologie) și are o precizie mai mare. Deocamdată, promisiunea e de o rată de respingere de 1% și o scanare în doar 250 milisecunde.

Bonus: scannerul poate fi folosit și pentru a monitoriza fluxul sanguin, adică ce face senzorul pe care Samsung deja îl are implementat pe telefoanele sale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: CNET