Senzorul de amprentă ar putea deveni un standard pentru telefoanele mobile

Senzorul de amprentă ar putea deveni un standard pentru telefoanele mobile

Senzorii de amprentă devin din ce în ce mai populari și ar putea deveni un standard pentru smartphone-uri.

Conform unei cercetări de la Counterpoint Research, mai bine de un miliard de smartphone-uri pregătite pentru vânzare anul viitor vor avea un senzor de amprentă integrat. Cifra reprezintă aproximativ 70% din totalul de telefoane care ar urma să fie vândute în 2018.

Senzorii de amprentă au debutat pe smartphone-uri acum aproximativ patru ani și inițial au fost o funcție destinată exclusiv telefoanelor de top. Cu toate acestea, un asemenea senzor poate fi găsit acum și pe telefoane mid-range, iar în viitor putem vedea chiar și telefoane de buget cu o astfel de funcție.

Telefoanele cu senzor de amprentă sunt la mare căutare, în primul rând pentru că sunt o soluție bună de securitate, iar apoi pentru că oferă acces rapid la autorizări de plăți în Samsung Pay, Android Pay sau în alte servicii de online banking.

Senzorii de amprentă vor rămâne, cel mai probabil, cea mai bună metodă de securizare a unui telefon, cu toate că vedem și alte tehnologii emergente. Scannerul de iris sau facial sunt încă la început de drum și dau greș destul de mult, așa că mai avem de așteptat.

Senzorii capacitivi, de generație mai veche, pot fi păcăliți, însă cei care folosesc detectarea degetului în timp real sau care folosesc o tehnică de scanare ultrasonică pentru a crea o imagine 3D a degetului sunt mult mai sigure. Astfel de tehnologii ar putea să devină următorul factor de diferențiere între ofertele producătorilor.

Senzorii de amprentă sunt amplasați fie pe spatele telefonului, fie pe partea din față, iar de anul viitor ne putem aștepta să vedem senzori integrați în ecran. Rămâne să vedem care dintre producători va reuși această performanță.

Citește și: