Cel mai tare telefon Vivo, dezasamblat. Ce-au pus chinezii în interior

Cel mai tare telefon Vivo, dezasamblat. Ce-au pus chinezii în interior

Vivo Nex dispune de un sistem mecanic nemaiîntâlnit până acum pe alte telefoane. Camera foto pentru selfie care se extinde e ceva nou, dar, dacă dezasamblezi telefonul, vezi cât e de vulnerabilă.

Pentru a elimina orice fel de margine, crestătură sau alt detaliu inestetic și inutil la ecran, Vivo Nex nu are nici măcar camera foto frontală inclusă complet în partea de sus a telefonului. Atunci când vrei să-ți faci un selfie, camera frontală iese din „ascunzătoare”, apoi se retrage automat înapoi.

Este pentru prima dată când un smartphone dispune de un astfel de sistem mecanic, de care alți producători de telefoane s-au ferit atâta timp. În concepția creatorilor lui Vivo Nex, asta era singura modalitate de a oferi utilizatorilor o interfață formată în proporție de peste 90% din ecran, fără „bretoane” și alte muchii, doar o „bărbie” subțire care n-ar trebui să te incomodeze.

În vitor, probabil va fi eliminată și ea.

vivo nex dezasamblat

MyFixGuide îți oferă o imagine din interior a lui Vivo Nex, la propriu, pentru că l-au disecat pentru a-ți arăta cum funcționează mecanismul camerei foto frontale.

Acest ghid ne ajută să vedem și restul componentelor care, de obicei, rămân un mister pentru cei mai mulți dintre noi. Puțini se încumetă să-și disece propriul telefon de curiozitate. Când e nou, faci infarct numai dacă îl scapi, d-apoi să-l mai și desfaci și să uiți să-l asamblezi.

Când se strică, nu te mai interesează, că oricum îți iei altul. În felul acesta, avem o extrem de vagă idee despre ce se află în interior.

vivo nex dezasamblat

Vivo Nex nu diferă foarte mult de restul telefoanelor, dar camera pentru selfie are o caracateristică aparte: sistemul mecanic care o saltă afară din telefon și care tot el o și coboară. Sigur, în GIF-ul de mai sus pare destul de instabil.

Se numește „spiral stepper motor” și, cu toate că e foarte ingenios, prezintă și unele vulnerabilități, aparent. O componentă mobilă, care e acționată de un sistem mecanic, are mult mai multe șanse să se defecteze înainte de vreme, decât dacă ar fi fost o componentă fixă. Dar ce nu faci de dragul unui ecran cât mai mare?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: