Cele mai tari mașini de poliție cât timp la noi domină Dacia Logan

Cele mai tari mașini de poliție cât timp la noi domină Dacia Logan

Polițiștii din toate țările au în garaj cel puțin o mașină sport de ultimă generație, pe care ar trebui să o folosească pentru imobilizarea vitezomanilor infractori. Vezi mai jos ce mașini preferă polițiștii din alte state.

România a fost mereu subiectul glumelor când a venit vorba de mașinile polițiștilor, dar nu e nimic rău că Dacia dotează poliția și taximetria cu Logan.

Problema e că statul nu se implică în schimbarea flotei auto a polițiștilor, care ajunge într-o degradare atât de profundă, încât mașinile acelea ajung să fie un pericol și pentru polițiști, și pentru pietoni. Mă întreb cum obțin  ITP-ul aceste vehicule care se descompun pe șosea.

Dar hai să vedem ce mașini de top folosesc alte țări. Nu că n-ar avea și aceste state hârburile lor. Noi, aici, vă prezentăm cele mai noi și mai bune mașini pe care le au autoritățile în dotare.

Americanii adoră mașinile puternice și rapide: Nissan GT-R, zis și Copzilla

nissan gt r politie

  • Motor:Twin-turbo V6, de 562 cai-putere
  • Viteză maximă: 315 km/h

Știm cu toții cât sunt de americanii de fascinați de mașinile puternice și de viteză. Când vine vorba de poliție, nu mai fac (ca pe vremuri) mofturi. Un Nissan GT-R e tot ce le trebuie să prindă un „Dominic Toretto”, dacă îl apucă mania vitezei prin New York.

Suedezii vor siguranță și anduranță: Volvo V90 estate

volvo v90 politie

În Suedia, poliția e dotată cu mașini Volvo V90 estate, despre care nu sunt disponibile datele cu privire la motorizare și viteză, dar știm că atunci când au fost alese, au obținut scorul 9,20 din 10 la cele mai dificile teste. E cel mai mare scor obținut de un automobil de acest fel.

În Australia, e nevoie de fiabilitate: Mercedes GLE Coupe

mercedes gle coupe politie

  • Motor: 5.3 litri V8, 577 cai-putere
  • Viteză maximă: 250 km/h

Nu e chiar cea mai tare mașină a brandului german, dar, e Mercedes. Un coupe nu e cel mai potrivit pentru transportul infractorilor care trebuie duși la secție, dar e ideal pe drumurile accidentate din Australia.

Poliția germană rămâne loială unui brand istoric: Porsche 911

porsche 911 politie

  • Motor: 3.8 litri Boxer 6cyl, 370 cai-putere
  • Viteză maximă: 300 km/h

În Berlin, cea mai tare mașină de poliție pe care o vei vedea este acest Porsche 911, un vehicul sport superb, devenit deja clasic. Recent, compania a sărbătorit 50 de existență a modelului 911, unul dintre cele mai populare din înreaga gamă Porsche.

Italienii vor viteză și stil: Alfa Romeo Giulia și Lamborghini Huracan

alfa romeo giulia qv politie italia

  • Motor: 2.9 litri V6, 503 cai-putere
  • Viteză maximă:  305 km/h

Carabinieri italieni  nu puteau să nu-și doteze recuzita cu cel mai rapid și mai puternic model de la Alfa Romeo. Giulia QV este vârful de gamă al celebrului brand italian și e folosit în Roma și Milano, pentru intervenții rapide, transportarea polițiștilor și escortarea VIP-urilor.

Desigur, nu putea să lipsească fenomenalul Lamborghini Huracan. Motor de 5.2 litri V10 și viteză maximă de 325 km/h.

Dubai, capitala poliției de lux: Bugatti Veyron…și altele

bugatti veyron politie dubai

  • Motor: cu 16 pistoane și o putere de 1.001-1.200 cai-putere
  • Viteză maximă: 420,12 km/h

Emiratele Arabe Unite au Dubai, cel mai luxos oraș din întreaga lume, considerat și metropolă hi-tech, este o adevărată oază de tehnologie și bogăție. Și cum toți bogaii lumii se laudă pe-acolo cu cele mai puternice și mai stilate mașini, trebuie ținutți în frâu de mașini pe măsură. Bugatti Veyron (deși vor trece curând la Chiron, să fie în pas cu moda) este vârful de gamă al flotei polițienești atât din Emirate, cât și din întreaga lume.

Niciun guvern nu mai dă pe mâna polițiștilor cea mai rapidă mașină din lume. Dar, desigur, mai sunt și alte modele care te lasă cu gura căscată și te fac să-ți dorești să fii arestat: Ferrarri FF și Lamborghini Aventador.

Citește și:
Sursa: autoexpress