Mercedes electric: Noi imagini oficiale cu SUV-ul pe care îl vom vedea în 2019

Mercedes și-a testat noul SUV electric și a dezvăluit primele imagini cu modelul EQC. Timp de trei luni, SUV-ul a fost testat în cele mai grele condiții de iarnă.

Cei de la Mercedes au depus o muncă asiduă în dezvoltarea viitoarelor modele electrice. A durat patru ani realizarea SUV-lui prezentat oficial de gigantul auto german, iar rezultatele sunt pe măsură.

EQC este primul model din gama mașinilor electrice ale Mercedes, iar compania speră să fie unul dintre principalii competitori pe piața automobilelor care funcționează în totalitate pe sistem electric.

Mercedes electric EQC

Mercedes estimează că SUV-ul electric va fi lansat oficial pe piață în 2019. Perioada ianuarie-martie a acestui an a fost folosită pentru a testa anduranța noii mașini și a fost testată în cele mai grele condiții de iarnă, în nordul Suediei. Provocările sunt, însă, departe de a se fi încheiat, întrucât, de acum, încep testele pe timp de vară, în care vor fi puse la grele încercări sistemul de propulsie și suspensiile. Primul test pe listă e rezistența la căldura extremă din cele mai aride zone ale Spaniei.

Mercedes electric EQC

Mercedes își pune SUV-ul în cele mai dificile situații de off-road, pentru a fi sigură că e un competitor serios pentru Tesla Model X și Jaguar I-Pace.

Noul Mercedes EQC este echipat cu două motoare electrice pentru puterea de peste 400 de cai, astfel încât mașina electrică Mercedes să ajungă la 100 km/h în mai puțin de cinci secunde.

Bateria este „inima” mașinii electrice, iar cea de pe Mercedes EQC are o capacitate de 70 kWh, cu o autonomie de 500 de kilometri la o singură încărcare, potrivit standardului NEDC. Autonomia ar putea fi, însă, mai scăzută în condiții dificile de drum, de aceea reprezentanții companiei urmează să testeze mașina în condiții caniculare.

Un SUV este făcut pentru drumuri accidentate, înclinate, periculoase, locuri unde un automobil cu tracțiune obișnuită nu se descurcă prea ușor. În consecină, peformanțele sistemului electric trebuie să fie peste așteptări. Nu-i ușor să creezi un „monstru” pe roți care să ofere aceleași performanțe pe baterie, pe care le dă un SUV pe motorină. Dacă Mercedes reușește să facă din EQC un off-road puternic și fiabil, are mari șanse să fie un competitor redutabil pentru celelalte companii auto.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: engadget