Șefii Nissan vor renunța la motorizările diesel în Europa

Șefii Nissan vor renunța la motorizările diesel în Europa

Automobilele diesel creează polemici, iar europenii renunță la motorină încet și sigur. De voie sau de nevoie. În primele trei luni din anul 2018, vânzările la automobile pe motorină au scăzut cu 17% în Europa. Iar constructorii se adaptează cerințelor pieței și iau în calcul automobilele ecologice.

Nissan și-a făcut publică decizia de a renunța treptat la motoarele diesel ale modelelor vândute pe piața europeană. Decizia vine ca urmare a noilor norme de emisii impuse de autorități în marile țări din vestul continentului.

Măsura se va aplica în următorii ani, cu fiecare lansare a unui model nou. Anunțul a fost făcut de departamentul de comunicare al Nissan: „În Europa, (…) dezvoltarea de modele electrificate ne va permite să oprim gradual vânzările de mașini diesel la fiecare actualizare a unui model”.

Măsura este ciudată, în condițiile în care în 2017, aproape jumătate (44,8% mai exact) dintre automobilele vândute pe Bătrânul Continent au fost pe motorină. Rivalii Nissan pe piața din Uniunea Europeană, Toyota și Suzuki au vândut doar 7%, respectiv 8% motoare diesel în 2017. Nissan se orientează pentru a investi masiv în automobilele electrice.

Tendința interzicerii motoarelor diesel se păstrează în toată Europa în următorii ani. În Roma, începând cu anul 2024, vor fi interzise maşinile pe motorină în centrul orașului. Francezii procedează așișderea. Nicolas Hulot, noul ministru al Mediului, a anunțat că Franța va interzice complet circulația mașinilor cu motor diesel până în anul 2040.

În Germania, Curtea Administrativă Federală a transmis că automobilele pe motorină pot fi interzise din centrul orașelor în cazul în care indicatorii de substanțe poluante din atmosferă trec de nivelurile considerate critice.

Câți oameni mor din cauza poluării?

Anual, peste 500.000 de oameni mor în țările ce fac parte din Uniunea Europeană din cauza gradului ridicat de poluare produs de noxe şi particulele ultrafine. Germania conduce topul celor mai poluate state cu 81.160 de decese înregistrate în anul 2014.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: