Lamborghini Huracan Performante este cel mai puternic V10 al producătorului

Lamborghini Huracan Performante este cel mai puternic V10 al producătorului

Lamborghini Huracan Performante este cel mai puternic automobil cu motor V10 creat de către producătorul italian, iar renumele acestuia se cimentează încă dinainte de lansare.

Lamborghini a trimis un model Huracan Performante în Germania, pentru a testa capacitățile mașinii pe celebrul circuit Nürburgring, o adevărată provocare pentru orice producător de top. Rezultatul obținut de automobil este demn de aplauze, având în vedere că a obținut al doilea cel mai bun timp înregistrat pe traseul Nordschleife.

Astfel, Lamborghini Huracan Performante a obținut un timp de 6 minute și 52 de secunde, în timp ce recordul pentru traseu este de 6 minute și 48 de secunde (stabilit în 2009, cu un Radical SR8 LM). Prin acest timp, noul Huracan își asigură covorul roșu pentru prezentarea de la Salonul Auto de la Geneva.

Performante nu este doar cel mai rapid Huracan, dar și cel mai puternic model V10 creat de Lamborghini, având 640 de cai putere și un cuplu de 600Nm. Motorizarea de 5,2 litri V10 este similară cu cea de pe modelul standard Huracan, dar există îmbunătățiri. Spre exemplu, admisia și evacuarea sunt schimbate, scrie digitaltrends.com. Așa cum se întâmplă în cazu modelului LP610-4, puterea motoare este transmisă la toate cele patru roți prin intermediul unei transmisii cu șapte viteze și ambreiaj dublu. Viteza maximă a automobilului este de 325km/h, iar pentru a accelera de la 0 la 100km/h, mașina are nevoie de doar 2,9 secunde.

Dincolo de astfel de performanțe, noul Lamborghini Huracan Performante este și cu 40 de kilograme mai ușor decât modelul original. În plus, un nou sistem aerodinamic este folosit de către mașină, spolierul față și cel spate fiind ajustate automat, în funcție de nevoia de rezistență pe drum drept sau în curbe.

Noul Lamborghini Huracan Performante va fi disponibil din această vară, pentru un preț de pornire de 274.390 de dolari.

Citește și: