Photoshop a devenit extrem de simplu cu inteligența artificială

Photoshop a devenit extrem de simplu cu inteligența artificială

Dacă pentru multe persoane inteligența artificială e un concept horror, pentru editorii de fotografii este ca un vis devenit realitate.

Adobe a anunțat lansarea Photoshop 19.1, cea mai nouă versiune a programului de editare grafică. Printre update-uri se numără modalități mai simple de selectare a obiectelor din imagini,

Cea mai importantă caracteristică nouă este „Select Subject”, despre care am aflat în decembrie. Ea există mulțumită Adobe Sensei, inteligența artificială de la Adobe. Cu noua opțiune, programul găsește automat subiectul proeminent dintr-o imagine și te lasă să îl selectezi și manipulezi cu un singur click.

Înainte, pentru a selecta ceva rapid fără să fii nevoit să adormi trasându-i manual conturul, puteai folosi opțiunile „Quick Selection” sau „Magic Wand”. Problema era că procesul de selecție devenea frustrant din cauza lipsei de precizie. Cel mai greu era în cazul selectării degetelor unei persoane sau a firelor de păr.

Noul instrument poate fi folosit alegând instrumentul „Select”, apoi opțiunea „Subject”. Dacă inteligența artificială greșește și include o parte din fundal în selecție, poți în continuare să folosești opțiunea „Substract from Selection”. De acolo, posibilitățile sunt nenumărate – poți coloriza fotografii vechi, să afli cum ai arăta alături de celebrități sau să pui selfie stick-uri acolo unde nimeni nu ar avea nevoie de unul.

Update-urile mai includ și posibilitatea de a scădea gradul de „contaminare” (adică revărsarea de culoare dintr-o zonă a imaginii în alta). Mai mult, de acum vei putea schimba setările brush-urilor în timp ce le folosești, cu ajutorul Microsoft’s Surface Dial Tool.

Update-urile vin ca și completare a promisiunii Adobe că va face software-ul Photoshop accesibil și pentru amatori. Noile caracteristici vor fi apreciate atât de aceștia din urmă, cât și de profesioniști.

În trecut, Adobe a lansat Photoshop Express, varianta online gratuită a Photoshop-ului. De asemenea, a lansat și Photoshop Fix, o aplicație gratuită care reunește cele mai populare caracteristici ale Photoshop-ului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Mashable
Etichete: