Photoshop apelează la inteligență artificială ca să-ți facă viața mai ușoară

O viitoare versiune de Photoshop va ajunge să utilizeze un algoritm de inteligență artificială pentru a facilita selecția persoanelor din poze, la fel ca în imaginea de mai sus.

Adobe Photoshop s-ar putea să fie cea mai cunoscută aplicație de editare foto la nivel global. Cei de la Adobe sunt foarte mândri de produsul lor, dar mai important decât atât este faptul că îl actualizează în mod constant și caută deseori să introducă funcții noi, revoluționare.

De această dată este vorba de utilizarea unui mecanism de inteligență artificială cu o rețea neurală în spate cu scopul aparent banal de a selecta o persoană. În mod tradițional, procesul de selecție în Photoshop este destul de laborios, mai ales atunci când nu vorbim de o scenă cu un contrast puternic între elemente.

Noua funcție detaliată de Adobe în clipul de mai sus este intitulată sugestiv Select Subject. Momentan nu știm când va fi introdusă în variantă finală, dar un lucru este sigur, modul în care operează pare a fi surprinzător de eficient. Pentru a profita de noua funcție, când aceasta va fi disponibilă, este suficient să intri în meniul principal la secțiune Select and Mask. După aceea, fă un click oriunde în imagine și subiectul va fi selectat și separat de mediul ambiant. Din acel punct, ține doar de tine dacă vrei să schimbi mediul ambiant al pozei sau vrei să aplici un filtru mai mult sau mai puțin agresiv doar pe persoana din centrul atenției.

Pentru implementarea acestei opțiuni futuriste, Adobe a apelat la platforma de inteligență artificială dezvoltată in-house intitulată Sensei. ”Detaliile complicate din jurul unui obiect nu reprezintă o problemă, deoarece această funcție utilizează rețele neurale pentru a recunoaște obiecte.” Managerul de produs pe Photoshop din cadrul Adobe, Meredith Payne Stotzner este foarte încântată de modul în carea a fost finalizată funcție, putând eficientiza fluxul de lucru într-o varietate semnificativă de scenarii. Rămâne să vedem cât mai avem de așteptat până când Select Subject se va regăsit într-o versiune finală a îndrăgitului produs.

14:08 02.12.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video