Aceste fotografii de acum 100 de ani au fost colorate și arată uimitor [FOTO]

Fotografiile alb-negru au, fără îndoială, farmecul lor, dar nu poți să te întrebi cum ar fi arătat unele imagini celebre dacă pe vremea când au fost făcute ar fi existat aparate foto color.

Probabil că asta s-a întrebat și artista Marina Amaral, care a decis să dea o cu totul altă perspectivă istoriei. Aceasta a colorat fotografii alb-negru. Folosindu-se de Photoshop, Marina a reușit să reproducă numeroase imagini celebre și să le aducă la viață printr-o tehnică specială, păstrându-le,  în același timp, autenticitatea.

Artista a distribuit creațiile ei pe platforma Reddit, iar reacțiile utilizatorilor au fost pozitive.

În timp ce îi răspundea unui comentator, la una dintre imagini, Marina a scris că ”mă documentez foarte mult și încerc să respect detaliile istorice. Nu am cum să știu cu exactitate ce culoare are o pălărie, având în vedere că nu face parte din uniforma militară standard, așa că am ales să fac o presupunere – am vrut să folosesc o culoare care iese în evidență când este alăturată cu albastrul uniformelor, așa că roșu mi s-a părut o culoare potrivită”.

[readmore]

Nu este prima dată când un artist se folosește de Photoshop pentru a aduce viață și culoare unor fotografii vechi alb-negru. O altă artistă a ”remixat” o serie de poze realizate de fotograful român Costică Acsinte și până și NASA se folosește de această tehnică în momentul în care ne arată imagini cu spațiul cosmic. 

Mai multe imagini realizate  de Amaral puteți găsi aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: