MWC18 Sony lansează Xperia XZ2 și XZ2 Compact

MWC18 Sony lansează Xperia XZ2 și XZ2 Compact
Sursa foto: George Stanciu/PLAYTECH

În cadrul MWC 2018, Sony a lansat două noi smartphone-uri, modelele Xperia XZ2 și Xperia XZ2 Compact.

sony xperia xz2 compact

Sony trage tare ca să rămână în cărți când vine vorba de popularitate la capitolul telefoane mobile, iar asta presupune să aducă telefoane noi pe piață. Asta au și făcut la MWC 2018, în cadrul unui eveniment ușor matinal.

Noile smartphone-uri pe care le propune Sony sunt modelele Xperia XZ2 și Xperia XZ2 Compact, un duo care vine cu Android 8 Oreo. Nu asta e noutatea sau cel mai relevant lucru legat de noile smartphone-uri, ci faptul că ambele vin cu ecrane HDR. Modelul XZ2 propune un display de 5,7 inci cu rezoluție Full HD+, în vreme ce varianta XZ2 Compact îți pune la dispoziție un ecran cu diagonala de 5 inci.

sony xperia xz2 compact

Telefoanele au 4 GB de memorie RAM și procesoare Snapdragon 845, e ultimă generație. În plus, au 64 GB de stocare și acceptă carduri micro SD de până la 400 GB.

Modelul XZ2 aduce, în premieră, încărcarea wireless pe un telefon Sony. O adiție binevenită, deși poate irelevantă încă, având în vedere popularitatea relativă scăzută a tehnologiei. Pe spate găsești și senzori de amprentă, poziționați central și facil.

sony xperia xz2 compact

Camerele foto ale telefoanelor sunt destul de bune, au senzori de 19 megapixeli, iar filmarea slow-motion la 960 fps aduce o noutate: smartphone-urile sunt capabile să înregistreze în slow-mo la rezoluție de 1080p.

Ce mai aduce Sony odată cu Xperia XZ2 și Xperia XZ2 Compact sunt selife-urile 3D. Dacă îți sună cunoscut, e pentru că ai văzut asta deja la Samsung și la iPhone. Nu mi se pare că vreuna dintre ele e mai relevantă decât cealaltă, dar deja se vede un trend, iar în 1-2 ani sigur vom avea cu toții avatare 3D pe care să le distribuim pe internet, pentru că un cerc galben cu o față zâmbitoare nu mai e la modă.

sony xperia xz2 compact

O ultimă noutate a telefoanelor e o funcție de vibrație, similară cu cea pe care o găsești pe un controller de PlayStation. Atunci când te joci, telefonul va vibra în anumite momente, sporind imersivitatea. Rămâne de văzut cât de populară și utilă va fi funcția.

Nu avem prețuri momentan, dar știm că telefoanele vor ajunge pe piață în luna martie.