REVIEW: Sony WI-1000X, căști wireless pentru când vrei să fii doar tu cu tine

REVIEW
REVIEW: Sony WI-1000X, căști wireless pentru când vrei să fii doar tu cu tine
03 ian. 2018 | 16:44

Căștile Sony WI-1000X sunt numai bune dacă vrei să scapi de fire, dar dacă ești și în căutarea unor funcții suplimentare.

După ce acum câteva luni am avut ocazia să testez o boxă destul de bună de la Sony, ideală dacă vrei să antrenezi un mic party de apartament, acum a venit rândul unui gadget pentru intimitate. Astfel, am testat căștile Sony WI-1000X, care sunt numai bune dacă vrei să-ți asculți muzica preferată în drum spre lucru, fără să mai auzi și scârțâitul metroului sau discuțiile enervante din jurul tău.

sony wi-1000x

Sony WI-1000X

Sony WI-1000X îți oferă posibilitatea de a asculta muzică wireless, oferind totodată o autonomie destul de bună și funcții extra de care poți profita oricând ai nevoie. Probabil cel mai important aspect este cel de anulare a zgomotelor exterioare cu ajutorul căștilor. Am mai avut ocazia să folosesc căști over-ear cu funcția asta, dar nu am testat căști in-ear de acest fel, așa că ocazia a fost binevenită.

sony wi-1000x

Sony WI-1000X

Căștile vin la pachet cu două tipuri de earbuds și cu mărimi diferite pentru fiecare, astfel că vei găsi o mărime potrivită pentru urechile tale. Chiar e recomandat să schimbi setul standard dacă e prea mare sau prea mic, deoarece nu te vei bucura așa cum ar trebui de anularea zgomotului. În plus, căștile de mărimea potrivită sunt și mai confortabile, cât să le porți chiar și câteva ore fără să simți nevoia de a le da jos.

sony wi-1000x

Sony WI-1000X

Designul căștilor e destul de simplu și totodată, cu linii elegante. Acestea nu sunt wireless de tipul AirPods, dar probabil că nici n-ai vrea asta. Ți le pui pe după gât, le pornești din butonul dedicat iar apoi faci conexiunea cu telefonul, îți pui căștile în urechi și pornești la drum. Mai ai la dispoziție un alt buton dedicat pentru activarea funcției de noise cancelling sau de zgomot ambiental, în funcție de nevoi și de preferințe. Am preferat să folosesc căștile doar cu NC activat, ca să văd aud potențialul funcției la maximum.

sony wi-1000x

Sony WI-1000X

Funcția de anulare a zgomotelor exterioare s-ar putea să fie greu de sesizat dacă ai deja o melodie pornită. Dacă vrei să remarci clar diferența, poți porni și conecta căștile la telefon, iar apoi poți comuta între cele trei opțiuni, pentru a descoperi cum auzi exteriorul în funcție de fiecare.

Autonomia n-ar trebui să-ți facă probleme, cel puțin nu prea repede. Căștile Sony WI-1000X îți promit vreo 10 ore de autonomie cu modul de noise cancelling activat. Eu am reușit să scot constant în jur de 8-9 ore de autonomie, asta cu volumul setat întotdeauna la maximum, pentru că de ce nu?

sony wi-1000x

Sony WI-1000X

Calitatea audio nu lasă de dorit în niciun moment când vine vorba de WI-1000X. Căștile redau întregul spectru de sunete cu fidelitate, iar dacă ești în căutarea unui bass puternic, dar care să nu fie deformat la un volum ridicat, modelul de față se descurcă numai bine. Nici mediile și nici înaltele nu sunt ignorate, iar cele din urmă își păstrează și ele acuratețea, indiferent de volum. Dacă vrei să faci muzica să sune și mai bine, sau mai potrivit, poți să te bazezi și pe egalizatorul din music player. Firește, e indicat să ai muzică mai bună decât MP3-uri la 128 kbps.

sony wi-1000x

Sony WI-1000X

Per total, căștile sunt numai bune dacă vrei un gadget care să te izoleze de zgomotele din exterior, de care n-ai întotdeauna chef. Nu îmi place să ascult discuțiile altora în aglomerație și nici claxoanele și înjurăturile de la semafoare, așa că Sony WI-1000X sunt ceea ce am nevoie. Dacă vrei să fii doar tu cu tine, te poți baza pe căștile acestea. Dacă ai ghinionul să ți se termine bateria, dar ai fost prevăzător și ai luat cablul de 3,5 mm – micro-USB din cutie, poți continua să asculți muzică folosind o conexiune pe fir. Căștile se încarcă destul de repede, cu ajutorul unei conexiuni micro-USB; de obicei le lăsam în jur de două ore la încărcat, iar indicatorul de pe telefon arăta bateria încărcată.

sony wi-1000x

Sony WI-1000X

Per total, căștile Sony WI-1000X sunt o alegere bună dacă ești în căutarea unei soluții wireless, care să-ți ofere și confort, și calitate audio, dar și posibilitatea de anulare a zgomotelor din exterior.