05 ian. 2018 | 13:00

Noile telefoane Sony Xperia și-ar putea păstra designul învechit

ACTUALITATE
Noile telefoane Sony Xperia și-ar putea păstra designul învechit

Telefoanele Sony Xperia încă așteaptă un redesign, care să le aducă mai aproape de vremurile moderne.

Smartphone-urile produse de Sony au specificații bune, într-adevăr, însă designul telefoanelor lasă de dorit, mai ales după ce toți marii producători au adoptat un aspect mult mai modern al dispozitivelor. Încă putem spera să vedem un XZ Premium cu design nou, odată cu evenimentul MWC 2018, însă portofoliul de telefoane mid-range ar putea să lase de dorit.

Viitoarele Sony Xperia XA2, XA2 Ultra și L2 au apărut într-o serie de imagini render bazate pe fișiere CAD, provenite din fabricile unde sunt asamblate telefoanele. Imaginile apărute pe internet, confirmate și de Evan Blass, ne arată că Sony nu prea și-a făcut temele la capitolul design, astfel că noile telefoane vor arăta mai mult sau mai puțin ca modelele anterioare.

Din păcate, Blass nu a reușit să ofere și informații ceva mai concrete cu privire la apariția noilor telefoane. Acestea ar putea fi dezvăluite săptămâna viitoare, în cadrul CES 2018, la Las Vegas, dar totodată sunt șanse ca lansarea telefoanelor să fie pregătită pentru luna viitoare, în Barcelona, în cadrul MWC 2018.

Telefoanele vin în câteva variante de culori, însă designul bate pasul pe loc, smartphone-urile având margini destul de mari în părțile de sus și de jos și chiar și în laterale. În plus, telefoanele încă sunt destul de pătrate, iar plasticul rămâne materialul principal.

Sony Xperia XA2 și XA2 Ultra vor rula Android 8 Oreo încă din start, iar memoria internă ar trebui să fie de 64 GB de stocare. Senzorul de amprentă al telefoanelor a fost mutat pe spate. Mai multe detalii despre acestea vom vedea în viitorul destul de apropiat.