Telefonul revoluționar de la Lenovo are dată oficială de lansare

Telefonul revoluționar de la Lenovo are dată oficială de lansare

Lenovo vrea să demonstreze că poate să concureze de la egal la egal cu ceilalți din tehnologie. În acest sens pregătește un telefon impresionant.

Lenovo Z5 ar putea fi cel mai ciudat telefon al companiei. Nu pentru cum arată, ci pentru cum e promovat. Până acum, responsabil de toată treaba a fost Chang Cheng, vicepreședinte Lenovo. El a publicat pe rețeaua socială Weibo primele detalii despre telefon, ce oferă și de ce va fi impresionant. Acum a venit și cu data de lansare: 5 iunie.

Ca sistem de operare sigur va avea Android, dar rămâne de văzut și ce ajustări a făcut Lenovo la interfață. Ar fi o premieră pentru producător să lanseze un telefon premium mai bun decât ce-a livrat sub brandul Moto.

Lenovo Z5
Imaginea de promovare a evenimentului de lansare din 5 iunie.

Lenovo promite patru tehnologii inovatoare pentru care 18 brevete. Lenovo Z5 va fi un telefon fără margini, dar și fără o zonă decupată în partea de sus. Ar atinge un raport între corp și ecran de 95%. Dacă scannerul de amprentă poate fi integrat în ecran, asemenea și difuzorul (reușită deja marcată de Xiaomi Mi Mix), nu e cert cum va fi pusă camera frontală. O soluție ar fi să renunțe la ea și gata. Sau s-o integreze cum a făcut Vivo cu Apex.

Mai mult, Lenovo Z5 ar avea o autonomie, în stand by, de 45 de zile. În prezent e dificil pentru producători să asigure și 45 de ore de energie, darămite 45 de zile. Asta la pachet cu un spațiu de stocare intern de 4 TB. Samsung lucrează pentru Galaxy Note 9 la o stocare de 1 TB, așa că, deocamdată, promisiunea Lenovo n-are rival.

După ce Z5 va fi prezentat, urmează viitorul iPhone în toamnă și noile telefoane Google. Vivo, de asemenea, va avea eveniment în vară, dar cam acestea sunt marile anunțuri. Apple mai are conferința WWDC la care va prezenta și iOS 12. Între timp, a ajuns în magazine și OnePlus 6, telefon chinezesc cu preț bun și hardware impresionant. De ofertă, e clar, nu ducem lipsă.