Telefonul pe care Samsung sau Apple n-au curaj să-l facă vine de la Vivo

Telefonul pe care Samsung sau Apple n-au curaj să-l facă vine de la Vivo
Sursa foto: Screenshot The Verge via YouTube

Vivo e o companie din China care îndrăznește să experimenteze cu tot felul de idei pentru telefoane. Acolo unde Samsung și Apple au trecut la o abordare conservatoare, urmată cu sfințenie de alți mari producători, această companie promovează un model spectaculos.

Vivo Apex a apărut, prima dată, la MWC 2018 și a fost impresionant. În loc de scanner de amprentă pe față sau pe spate, are unul integrat în ecran. Apoi, ecranul merge până pe margine, chiar și pe față, pentru că are o cameră ascunsă la propriu în telefon.

Acum avem o dată de lansare pentru noul telefon Vivo, cunoscut sub numele Apex pe când era concept: 12 iunie. E și un clip de promovare care anunță telefonul înainte de Cupa Mondială din Rusia. Ce-i drept, compania și-a ales un moment foarte bun.

În prezent, Apple a popularizat conceptul de ecran cu crestătură pe iPhone X și a fost copiat rapid de alți producători, în special Huawei, LG și OnePlus. Samsung, de cealaltă parte, n-a venit în 2018 cu un telefon radical schimbat. Ceea ce nu e rău, pentru că Galaxy S9 își face treaba, doar că duce mai departe o atitudine conservatoare din care lipsește inovația.

Așa că, în acest gol, Vivo a profitat și a anunțat primul telefon cu scanner de amprentă integrat în ecran și acum acest model. Pe conceptul Vivo Apex, te poți autentifica prin scanarea amprentei oriunde într-un chenar din jumătatea de jos a telefonului.

În întrecerea pentru un telefon cu ecran pe toată fața mai e și Lenovo. La mijlocul lunii mai a promovat pe o rețea socială din China conceptul Z5 cu ecran din margine în margine, de sus până jos.

Până când aceste două modele vor ajunge pe piață, foarte probabil vom mai vedea câteva care copiază designul iPhone X. Între timp, și Google a introdus suportul pentru notch în Android P.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: The Verge