Poți uita de iPhone X și clonele lui dacă acest telefon Lenovo va fi lansat

Poți uita de iPhone X și clonele lui dacă acest telefon Lenovo va fi lansat

Essential Phone a fost primul telefon fără margini, dar cu o crestătură în partea de sus. Sigur, iPhone X a devenit cel mai cunoscut și, mai nou, LG și Huawei spun că, de fapt, lucrau de ceva timp la un așa ecran. Oricum, dacă Lenovo lansează în acest an modelul Z5, nici nu mai contează.

Lenovo Z5 apare, deocamdată, prin imagini neoficiale publicate pe Weibo, rețeaua socială din China. Ce are special e ecranul. Se întinde din margine în margine fără vreun zonă în care să fie întrerupt. Nu are niciun spațiu decupat pentru camere și alți senzori, doar ecran.

De fapt, așa a apărut și ecranul cu raport de 19:9 sau mai mare, pentru a-ți oferi ție ca utilizator mai mult spațiu. Dar au sfârșit toate modelele să fie ca iPhone X, cu o crestătură în partea de sus. OnePlus 6, care va fi lansat în curând, e un alt model pe același tipar.

Despre Lenovo Z5 nu se știu prea multe detalii, doar că are ecran care acoperă în proporție mare fața telefonului.

Lenovo Z5

Ca să reușească așa ceva, Lenovo ar folosi patru tehnologii inovatoare și 18 brevete care să-i permite să pună ecran pe aproape toată fața. Dacă scannerul de amprentă poate fi integrat în ecran, asemenea și difuzorul (reușită deja marcată de Xiaomi Mi Mix), nu e cert cum va fi pusă camera frontală. O soluție ar fi să renunțe la ea și gata.

Schița de mai sus a fost distribuită pe Weibo de Chang Cheng, vicepreședinte Lenovo. El susține că acest telefon va fi cel mai bun al companiei, dar mai mult nu spune. Nu clarifică dacă e concept, dacă e în producție, dacă va fi lansat în 2018 sau va fi de așteptat în viitor.

Până atunci, Google a anunțat Android P cu suport pentru ecranele decupate. Ar trebui să le vedem, în sfârșit, folosite bine. Până acum, toți producătorii au trebuit să se descurce cu Nougat sau Oreo și adaptările lor.

Sursa: CNET