Ce procesoare vor avea noul iPhone X și celelalte modele

Ce procesoare vor avea noul iPhone X și celelalte modele

Noul iPhone X și celelalte modele care vor apărea anul acesta vor avea și procesoare noi. Zvonurile spun că Apple vrea pe noile telefoane procesoare mai rapide și mai mici, pentru a economisi spațiul din interior.

Informațiile au fost dezvăluite de Bloomberg și se referă la un posibil parteneriat între Apple și cei de la TSMC, care au început deja producția de procesoare pentru iPhone-urile care vor fi lansate pe piață anul acesta.

Noul procesor se va numi A12 și va fi de 7 nanometri. Este, deci, mai mic decât actualul procesor de 10 nanometri care se folosește pe iPhone 8 și iPhone X și ar trebui să fie și mai rapid.

Această schimbare de hardware ar urma să îmbunătățească performanțele telefoanelor Apple și să crească eficiența spațiului interior. Un procesor mai mic înseamnă și mai mult loc pentru alte componente importante, posibil unele noi, care n-au mai fost folosite până acum.

„Procesorul se va numi cel mai probabil A12, va avea un design de 7 nanometri care va fi mai mic, mai rapid și mai eficient decât procesoarele de 10 nanometri de pe actualele device-uri Apple, precum iPhone 8 și iPhone X”, spun surse apropiate companiei, dar nu au voie să ofere mai multe detalii, după cum arată cei de la Bloomberg.

De asemenea, reprezentanții TSMC au refuzat să ofere vreun comentariu pe marginea acestui subiect.

Se știe doar că TSMC a început în luna aprilie o producție masivă de procesoare de 7 nanometri dar nimeni n-a dezvăluit cărui producător de telefoane sunt destinate.

Oricum, Apple și TSMC au de gând să le-o ia înainte celor de la Qualcomm, care și ei produc procesoare de 7 nanometri. Apple încă se află în proces cu Qualcomm, așa că nu e deloc surprinzător parteneriatul cu TSMC.

Indiciile sunt suficiente. TSMC a început producția la timp pentru iPhone-urile care vor fi lansate anul acesta. Și anul trecut a început producția în masă de A11 tot prin luna mai.

Noul iPhone X și celelalte modele ar trebui să apară oficial în această toamnă și sunt așteptate cu nerăbdare, având în vedere că Apple a promis să aducă iar ceva nou.

Citește și:
Sursa: 9 to 5 Mac