ASUS lansează laptopul cu cel mai rapid procesor de la Intel

ASUS lansează laptopul cu cel mai rapid procesor de la Intel

Seria de sisteme ZenBook Pro a inclus din totdeauna configurații hardware de top, dar noul ASUS ZenBook Pro 15 este primul cu un Intel Core i9.

Timp de câțiva ani, cele mai rapide procesoare pentru desktopuri și laptopuri au fost cele din seria Intel Core i7. De curând însă, au fost anunțate și câteva procesoare dintr-o serie complet nouă intitulată Core i9. Acestea fac parte din a opta generație de CPU-uri Intel Core. Deși este puțin probabil să vezi acele procesoare de top în portabile destinate publicului larg, noul ASUS ZenBook Pro 15 este excepția de la regulă.

Noul sistem portabil de la ASUS este construit în jurul unui procesor Intel Core i9-8950HK. Cu toate acestea, reușește să aibă o greutate de doar 1,86Kg și o grosime de 18,9 milimetri. În mod previzibil, laptopul va fi disponibil în mai multe configurații hardware, dar versiunea de top UX550GD incorporează particularitățile superlative.

În rest, noul ZenBook folosește o placă video NVIDIA GeForce GTX 1050 cu 4GB GDDR5. Ecranul sensibil la atingere are o rezoluție nativă 4K și un gamut extins de culoare. Memoria internă de tip SSD poate ajunge până la o capacitate de 1TB, în timp ce memoria RAM poate fi egală cu 16GB DDR4.

Per ansamblu, întregul sistem pare să reprezinte combinația perfectă atât pentru gameri în deplasare, cât și pentru editori foto/video care au nevoie de cele mai rapide procesoare pentru a fi eficienți.

Pentru că suntem în 2018, iar autonomia laptopurilor a crescut semnificativ, ASUS promite 9,5 ore departe de priză în cazul noului ZenBook Pro 15. În plus, are nevoie de doar 49 de minute la priză pentru ca bateria să ajungă la 60%.

Conectica include dual-band 802.11ac Gigabit Wi-Fi, două porturi Thunderbolt 3 USB C și alte două porturi USB 3.1 Gen 2. Un tradițional port HDM este de asemenea include. Sistemul audio este asigurat de Harman Kardon și ar trebui să fie cu 40% mai puternic decât cel inclus în generația anterioară de ASUS ZenBook Pro. Un preț de achiziție și o dată precisă pentru disponibilitate nu se cunosc momentan.